Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı - İstanbul hava durumu 5 günlük

İstanbul hava durumu 5 günlük tahminlerini haberimizden görebilirsiniz. Meteoroloji'den Marmara için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Peki İstanbul hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak? Vatandaşlar için yapılan uyarıların detaylarını ve İstanbul 5 günlük hava durumu bilgilerini buradan görebilirsiniz. İşte detaylı açıklamalar.

Haber Merkezi Diğer AA
İstanbul hava durumu raporunu sizler için haberimizde paylaşıyoruz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamaya göre, Marmara bölgesi için kuvvetli yağışların beklendiği bildirildi. Peki İstanbul hava durumu tahminleri neler? Meteoroloji'den İstanbul için yapılan hava durumu uyarılarını ve detaylı bilgileri haberimizden görebilirsiniz. İşte 5 günlük İstanbul hava durumu.

İstanbul hava durumu 5 günlük
için tıkla

Marmara'nın doğusunda kuvvetli yağışların beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gece saatlerde Marmara'nın kuzeyinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanağın, sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Vatandaşlardan, ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeler

UYARILAR
Yapılan son değerlendirmelere göre; Güney Ege kıyıları dışında kalan bütün bölgelerimizin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Marmara'nın kuzeyinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde)öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun batısında (Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl)yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin 3 ila 6 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzeyli yönlerden, yarsın öğle saatlerinden itibaren Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, doğu Anadolu'nun batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Gece saatlerinde Marmara'nın kuzeyinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde)öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun batısında (Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl)yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır..
İstanbul hava durumu 5 günlik tahminlerini haberimizden görebilirsiniz. Meteoroloji'den Marmara için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Peki İstanbul hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak? Vatandaşlar için yapılan uyarıların detaylarını ve İstanbul 5 günlük hava durumu bilgilerini buradan görebilirsiniz. İşte detaylı açıklamalar.