Arda ve Terim'in oyu Messi'ye

FIFA tarafından düzenlenen yılın en iyi futbolcusunun belirlendiği etkinlikte oy kullanan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve A Milli Takım Kaptanı Arda Turan, en yüksek oyu Lionel Messi'ye verdi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Fatih Terim ve Arda Turan yılın en iyi oyuncusu için tercihlerini Messi'den yana kullandılar.
FIFA 2016 yılın en iyi futbolcusu İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen ödül gecesinde seçildi.

2016 yılının en iyi futbolcusu ödülünü Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo kazandı. Rakipleri Lionel Messi ve Antoine Griezmann'ı geride bırakan Ronaldo, 2016'da takımı Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve Portekiz Milli Takımı ile Euro 2016 birinciliği kazanarak tarihe geçti.

Fatih Terim ve Arda'nın oyu Messi'ye
Bu arada etkinlikte oy kullanan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Barcelona'da forma giyen A Milli Takım Kaptanı Arda Turan'ın kimlere oy verdiği belli oldu.

Fatih Terim 5 puanını Lionel Messi'ye, 3 puanı Luka Modric'e, 1 puanı ise Mesut Özil'e verdi. Arda Turan ise 5 puanını Lionel Messi'ye verirken, 3 puanı Neymar'dan, 1 puanıysa idolüm dediği Andres Iniesta'dan yana kullandı.

Ronaldo Bale'e Messi Suarez'e verdi
Ödülü kazanan Ronaldo'nun oy verdiği ilk üç futbolcu; Gareth Bale, Luka Modric ve Sergio Ramos olurken, Lionel Messi ise oylarını sırasıyla; Luis Suarez, Neymar ve Iniesta'ya verdi.