Barcelona'dan 'La Liga' kararı

Barcelona Başkanı Josep Bartomeu yaptığı açıklamada, Katalonya'daki krize rağmen La Liga'da oynamaya devam etmek istediklerini söyledi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu

Katalonya'da yaşanan 'referandum' krizi sonrası Barcelona'nın La Liga'dan ayrılacağı yönünde çeşitli spekülasyonlar yapılmıştı.

Katalan ekibin başkanı Josep Bartomeu bugün yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları söyledi:

  • Üyelerimizin bilmesini isterim ki La Liga'da oynamaya devam etmek istiyoruz. Barcelona'ya ve üyelerimizin farklı görüşlerine saygı duyulmasını istiyoruz. Biz siyasi sebeplerden dolayı manipüle edilecek bir araç değiliz.

Avrupa'da çatlak büyüyor
İspanya'nın doğusunda bulunan Katalonya Özerk Yönetimi'nin 'bağımsızlık' sürecine dair her geçen gün yeni gelişmeler yaşanırken, Avrupa Birliği'nin (AB) diğer üye ülkeleri arasında da benzer ayrılıkçı hareketler gözleniyor. İspanya'da Katalonya'nın dışında Basklar, Fransa'da Korsika, Belçika'da Flamanlar, İtalya'da Padanya ile Güney Tirol, Birleşik Krallık'ta İskoçya, Almanya'da Bavyera, Danimarka'da Grönland... Avrup İspanya'nın doğusunda bulunan Katalonya Özerk Yönetimi'nin 'bağımsızlık' sürecine dair her geçen gün yeni gelişmeler yaşanırken, Avrupa Birliği'nin (AB) diğer üye ülkeleri arasında da benzer ayrılıkçı hareketler gözleniyor. İspanya'da Katalonya'nın dışında Basklar, Fransa'da Korsika, Belçika'da Flamanlar, İtalya'da Padanya ile Güney Tirol, Birleşik Krallık'ta İskoçya, Almanya'da Bavyera, Danimarka'da Grönland... Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan düzen, filizlenen ayrılıkçı akımlarla çözülüyor, gelin tüm bu sürece birlikte bakalım.