Beşiktaş'ın Belhanda inadı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın orta saha için aklındaki tek ismin Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'in Faslı ismi Belhanda olduğu öğrenildi. Avusturya kampını bitiren takımla İstanbul'a dönmeyen Orman, 26 yaşındaki oyuncu için temaslara başlayacak.

Süleyman Hatısaru Yeni Şafak
Yeni sezona kadrosunu takviye ederek girmek isteyen Beşiktaş'ta başkan Fikret Orman, takımın orta sahasının güçlü olması yönündeki ısrarını sürdürüyor. Orman'ın bu bölge için aklında bulunan tek ismin ise Younes Belhanda olduğu öğrenildi. Sezon öncesi hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren takımın yanında bulunan Orman'ın kafile İstanbul'a dönmesine karşın yurda dönmediği ve Faslı oyuncu için temaslara başlayacağı öğrenildi. Transfer Komitesi'nden Umut Güner ve Emre Kocadağ ile biraraya gelen Fikret Orman'ın oyuncunun şartlarının gözden geçirilmesini ve bünyeye katmak için şartların yoklanmasını istediği öğrenildi. Komitenin Ukrayna'ya geçerek futbolcunun kulübü Dinamo Kiev'le temaslara başlaması bekleniyor.

STOPER VE FORVET DE BİTİRİLECEK

26 yaşındaki oyuncu, daha önce de Beşiktaş'ın gündemine gelmiş ancak transfer gerçekleşmemişti. F.Bahçe'nin de listesinde yer alan oyuncunun Dinamo Kiev'le 2018'e kadar sözleşmesi bulunuyor. Belhanda'nın piyasa değeri ise 7.5 milyon Euro olarak dikkat çekiyor. Oyuncuyu uygun bir bonservisle kadrosuna katmak isteyen siyah-beyazlılarda opsiyonlu olarak kiralama formülü de planlar arasında yer alıyor. Geçen sezonun ilk yarısını Dinamo Kiev'de geçiren Belhanda, ikinci yarıda ise Alman ekibi Schalke'ye kiralandı. Faslı oyuncu, geçen sezon iki takımla çıktığı 31 maçta 2 gol atarken 1 de asist yaptı. Siyah-beyazlıların bu hafta içinde stoper ve forvet transferini de bitirerek transfer defterini kapatmayı planladıkları öğrenildi.