Fatih Terim'den Euro 2016 öncesi Sinan Gümüş ve Emre Mor kararı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Euro 2016 kadrosunu bu akşam yapacağı toplantının ardından belirleyecek. Yarın 23 kişilik kadroyu açıklayacak olan tecrübeli çalıştırıcının milli takıma almadığı Sinan Gümüş'ü arayarak kendisini 2018'e hazırlamasını istediğini söylediği belirtildi. Terim, bu bölge için Karadağ maçında kendisini kanıtlayan 18 yaşındaki Emre Mor'u tercih edecek.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Fatih Terim (Türkiye Futbol Direktörü)
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Euro 2016 öncesi kadro listelerin bu akşam yapacağı toplantı sonrası belirleyecek. 31 kişilik listeyi 23'e indirecek olan Terim tam 8 futbolcuyu eleyecek.

8 futbolcuya teşekkür edilecek
A Milli Futbol Takımı, 10 Haziran'da başlayalacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nın hazırlıklarını Antalya'da sürdürüyor. Turnuva öncesi Antalya kampına 31 futbolcu davet eden Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Fransa'ya götüreceği 23 kişilik kadrosunu ise henüz açıklamadı. Ay-yıldızlı ekibin Karadağ ile oynadığı maçta karasız kaldığı futbolcuların son durumunu gören Terim, 1 Haziran'dan önce 8 ismi kadrodan çıkartmak zorunda kalacak.

Şampiyonaya 20 futbolcu, 3 kaleciyle gidecek A Milli Takım'da sakatlığı devam eden Serdar Aziz'in turnuvada yer alması zor gözüküyor. Tedavisi 2 hafta daha devam edecek Serdar, son ana kadar çalışmalarını sürdürüp, kadroda yer almak istiyor. Fatih Terim kadrosunu belirlemeden önce Serdar'ın sağlık raporlarını kontrol edip, son kararını verecek.

Sinan Gümüş 2018'e hazırlanıyor
Galatasaray'da bu sezon gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Sinan Gümüş'ün milli takıma alınmaması tartışma çıkarmıştı. Ancak Terim'in Sinan'ı vatandaşlık sorunu sebebiyle milli takıma alamadığı belirtilmişti. 'Biz Sinan'a Galatasaray'a transfer olmadan 1.5 sene önce teklifte bulunmuştuk' diyen Terim'in oyuncu ile görüştüğü ve kendisini 2018'e hazırlamasını istediği ifade edildi.

'Ben adım adım hareket ediyorum. Henüz benim için erken' diyen Sinan Gümüş'ün bu sözleri Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile konuştuktan sonra söylediği belirtildi. 22 yaşındaki futbolcunun vatandaşlık problemini çözdükten sonra milli takıma alınacağı ve 2018 Dünya Kupası elemelerinde milli takım kadrosuna dahil edileceği aktarıldı.

Emre Mor Fransa'da
A Milli Takım'ın yeni yıldızı Emre Mor ise Fransa'ya gitmeyi garantileyen futbolcuların başında geliyor. Özellikle dün oynanan Karadağ maçında gösterdiği performansla taraftarların ve Fatih Terim'in beğenisini kazanan 18 yaşındaki futbolcu, Euro 2016'da patlama yapması beklenen futbolcuların başında gösteriliyor.

Terim'in Sinan Gümüş'ü kadroya alamaması Gökhan Töre'nin de iki maç cezalı olması sebebiyle bu bölgede Emre Mor'da karar kıldığı ifade edildi.



A Milli Takım'ın yeni yıldızı Emre Mor göz doldurdu
Fatih Terim oyuna kızdı, hakeme tepki gösterdi

Erkan Zengin'in 'Türkiye' sözleri tartışma çıkardı