Filip Novak Fenerbahçe’nin kabusu oldu

Trabzonspor’un başarılı sol beki Filip Novak, Fenerbahçe’yi boş geçmiyor. Süper Lig’in en golcü savunma oyuncusu olan Novak, sarı-lacivertlilere karşı Trabzon’da oynanan maçlarda galibiyetleri getiren golleri attı.

Novak'ın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında sahasında Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup ederek rövanş maçı için avantajlı skor elde eden Trabzonspor’da, takımın galibiyet golünü atan Filip Novak, sarı-lacivertlilere karşı Medical Park Stadyumu’nda çıktığı maçlarda rakip kaleyi boş geçmiyor. Novak, geçtiğimiz sezon ve bu sezon Süper Lig’de bordo-mavili takımın Fenerbahçe’yi 2-1’lık skorlarla mağlup ettiği maçlarda attığı gollerle galibiyetlerde büyük pay sahibi olurken, dün gelen galibiyetin de mimarlarından oldu. Novak, Trabzon’da Fenerbahçe’ye karşı çıktığı 3 maçta da 3 gol atma başarısı gösterdi.

SPOR
Trabzonspor-Fenerbahçe: 2-1

2017-2018 sezonunda devre arasında Midtjylland’dan bordo-mavili takıma transfer olan Çekyalı savunma oyuncusu, forma giydiği 76 maçta 13 gol attı. Novak, Süper Lig’de 10 gol atarak en golcü savunma oyuncularının başında gelirken, Türkiye Kupası’nda 2 ve Avrupa Kupası’nda da 1 gole imza attı. 29 yaşındaki oyuncu, ülkesinin Jablonec takımında forma giydiği 5 sezonda 15 gol atarken, Danimarka’nın Midtjylland takımında forma giydiği 3 sezonda ise 14 gol attı. 2018 yılının Ocak ayından itibaren forma giydiği Trabzonspor’da ise 13 gol atan Novak, en formda günlerini yaşıyor.