Leicester City'ye şampiyonluğu getiren kritik maçlar

Geçen sezon Championship'ten Premier Lig'e yükselen ve ligi 14'üncü sırada bitiren Leicester City, 2015/16 sezonunda Premier Lig şampiyonluğunu ilan etti. Peki Leicester City hangi önemli maçları kazanarak bu şampiyonluğu elde etti? yenisafak.com okurları için Leicester'in kritik galibiyetlerini derledik...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Vardy (Leciester City)
İngiltere Premier Ligi futbol tarihinin en büyük mucizesine sahne oldu. 36. hafta mücadelesinde Tottenham, deplasmanda Chelsea ile 2-2 berabere kalınca, puanını 70 yapabildi. 77 puanı bulunan Leicester City de sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Geçen yıl kümede düşmekten kılpayı kurtulan Leicester, 132 yıllık tarihinde ilk kez Premier Lig şampiyonu oldu.

İşte Leicester City'nin unutulmaz başarısını sağlayan galibiyetler;


Leicester City'yi şampiyonluğuna götüren en kritik 10 galibiyet
Ada futbolunun son zamanlardaki en büyük efsanesi, Leicester City. Geçen sezon Championship'ten Premier Lig'e yükselen ve ligi 14'üncü sırada bitiren Leicester, 2015/16 sezonunda Premier Lig şampiyonluğunu ilan etti. Peki Leicester City hangi önemli maçları kazanarak bu şampiyonluğu elde etti?





Şampiyonluğun geldiği o an
İngiltere Premier Lig'in 36. haftasında Tottenham deplasmanda Chelsea ile 2-2 berabere kalınca, Leicester City ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Leicester City bu sonuçla 132 yıllık tarihinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Londra'dan güzel haberler bekleyen Leicesterli oyuncular Jamie Vardy'nin evinde, maçın bitiş düdüğüyle birlikte çılgınca sevindi.



Tottenham'dan Leicester için olay paylaşım
Ranieri şampiyonluk gururu yaşıyor
Leicester City'nin şampiyonluğu sonrası atılan en güzel tweetler