Android 6.0 Türkiye'de: LG'ye geldi, Samsung 'hâlâ' yolda!

Satarken iyi ama iş güncellemeye gelince Samsung istisnasız hep en geride!

Erdem Gükrer Yeni Şafak

Google'ın Nexus 5X ve 6P modelleri ile birlikte yayımlayıp hemen akabinde Nexus ailesinden seleflerine göndermeye başladığı Android 6.0'ın ilk üçüncü parti durağı LG'nin tepe seviyesi LG G4 oldu. Gerçi ondan önce HTC One A9 ama o model doğrudan Android 6.0 yüklü biçimde geldiği için konumuzun dışında.

LG G4 bildiğimiz gibi bu yılın Nisan 2015'inde çıktı. Yani her ne kadar halen LG'nin tepe seviyesi olsa da rakipleriyle karşılaştırdığımızda görece eski diyebiliriz. Çünkü Samsung aynı tarihte Galaxy S6 ile S6 Edge'i çıkarmış ve onun da üzerine Ağustos ayında da Note 5 ile Edge+'ı getirmişti. Bununla birlikte Samsung'un henüz hiçbir modeline -ki buna Note 5/Edge+ da dahil- güncelleme erişmiş değil.


Android 6.0.1 geldi!

Velhasıl satın alım tercihini yapmadan önceden firmaların güncellemelerde ellerini ne derece çabuk tuttuğunu göz önüne almakta büyük fayda var. Bu alanda en kullanıcı dostu isimler LG, HTC ve Sony iken Samsung maalesef istisnasız biçimde hep en geriden geliyor!



LG'ye dönecek olursak, halihazırda G4 güncellemesini aralarında Türkiye'nin de olduğu (LGH815TR TUR TURKEY TR: Bu kodla aratabilirsiniz) pek çok ülkede yayımlamaya başlayan firmanın G3 (Haziran 2014) güncellemesini ise önümüzdeki yılın başına takvimlediğini not olarak düşelim. Eylül 2013'te çıkan G2'ye de kuvvetle muhtemel ilk çeyreğin sonlarına doğru gelecek.

Cihazlarını yeni sürüme güncellemek isteyen okurlarımızın yapması gereken LG Bridge/Air Drive üzerinden 1.55GB'lık yüklemeyi gerçekleştirmek.

Güncelleme ile birlikte Android 6.0 ile birlikte gelen ortak yeniliklerinin haricinde Knock Code ayarlarında da güncelleme (6 dokunuş ve 3 farklı yön desteği geldi) ve iyileştirmeler var. Keza bundan önce QMemo+ ismini taşıyan kayıt uygulaması da artık Capture+ oldu.

Android 6.0 ile birlikte gelen tüm yenilikler ise aşağıdaki haberimizde:


Top Kek'ten Marşmelov'a: Android 6.0 yeni özellikler