Hitman yeni görevlere hazır!

Sanal dünyanın en kıdemli kiralık katili 6. kez karşımızda.

Furkan Özata Yeni Şafak
Oyun severlerin merakla beklediği Hitman'in son serisi Steam'de satışa sunuldu. Dünyanın en soğukkanlı ajanı 47 ile yeni görevlere başlamak isteyenler, hiç vakit kaybetmeden Steam üzerinden oyunu indirebilir.

Lakin yapımcı Square Enix, diğer serilerinin aksine bu kez farklı yayımlama politikası tercih etti. Seriyi oynayanlar bilir; Hitman'i satın aldığımızda tüm görevler oyunun içinde bizlere sunulurdu. Son seride ise sadece 1 bölüm yayınlandı.

Hitman 6: Hasret bitiyor!

Şöyle ki; 149 TL verip oyunu satın aldığınızda, Hitman'in tüm kullanım haklarına sahip oluyorsunuz. Fakat şimdilik sadece ilk bölümü oynayabiliyorsunuz. 2. bölüm hazırlandığında Steam üzerinden ek para vermeden yeni bölümü indiriyorsunuz. Her yeni bölüm yayınlandığında aynı işlemi tekrarlamanız gerekiyor.



Diğer taraftan önceki yazımızda da belirttiğimiz üzere oyunun iki farklı satış seçeneği bulunuyor. 40 liralık giriş paketi ve 149 liralık tam paket. Giriş paketini tercih ettiğinizde oyunun sadece giriş ve Paris bölümüne erişebiliyorsunuz. Oyundan memnun kalırsanız 120 TL karşılığında tam sürüme geçebiliyorsunuz. Eğer "ben bunlarla uğraşamam" diyorsanız 149 lirayı vererek doğrudan tam pakete sahip olabiliyorsunuz.

Oyunun Steam sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Hitman'i oynayabilmek için en az bu sistem özelliklerinize sahip olmanız gerekiyor:

  • İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit
  • İşlemci: Intel Core i5-2500K 3.3GHz / AMD Phenom 2 X4 940
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 / Radeon HD 7870
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 50 GB kullanılabilir alan

Son olarak daha önce tecrübe etmeyenler için oyun hakkında kısaca bilgi verelim. Sanal alemde 'ajan veya kiralık katil' denilince akla ilk olarak Hitman gelir. İsmi Ajan 47 olan karakterimiz, dünyanın en tehlikeli suçlularının DNA'larına sahip bir klon. 1964 tarihinde Romanya'daki bir klonlama laboratuvarında tek bir amaç için klonlanmış: Hedefteki insanı öldürmek.



Tabii oyunun asıl amacının hedefteki kişiyi öldürmek olduğunu söyledik ancak bunu hangi yolla yapacağınız daha önemli. Oyun öyle güzel kurgulanmış ki, isterseniz oyunda gördüğünüz tüm karakterleri, dilerseniz de sadece hedefinizdeki karakteri öldürebiliyorsunuz. Fakat burada meziyetler devreye giriyor. Şöyle ki; yalnızca hedefinizdeki kişinin işini halletmek için oldukça profesyonel davranmalı ve çevredekilerin dikkatini çekmemelisiniz. İşte oyunu asıl zevkli kılan da bu. Hedefe ulaşmak için yeri gelecek kanalizasyona girecek, yeri gelecek aşçı kıyafeti giyeceksiniz.