iOS 11 kullanıcıları batarya süresinden şikayetçi

Merakla beklenen iOS 11 güncellemesinden sonra iPhone kullanıcılarının şikayetleri bir türlü bitmedi. Şikayetleri göz önünde bulunduran Apple ise iOS 11.0.1 sürümünü yayınlamasına rağmen kullanıcıların en büyük sorunu olan batarya sorununa hala çözüm getiremedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
iOS 11 ile gelen batarya sorunu iPhone kullanıcılarının yakasını bırakmadı.

12 Eylül tarihinde düzenlediği lansmanla birlikte ABD’li teknoloji devinin duyurduğu iOS 11, kullanıcıları ile 19 eylül tarihinde buluştu. Büyük bir heyecanla beklenilen yeni işletim sistemi Apple kullanıcılarına birçok yeni özelliği kazandırdı. Fakat yayınlanan yeni güncelleme kullanıcıları ciddi sorunlarla karşı karşıya bıraktı.

Şikayetleri göz önünde bulunduran Apple, çok kısa bir süre içerisinde iOS 11.0.1 sürümünü yayınladı ve bir sürü hatayı giderildi. Lakin kullanıcılarına zaten piyasadaki rakiplerine göre düşük mAh boyutunda batarya sunan teknoloji devi, iOS 11’le gelen batarya sorununa çözüm getiremedi. iPhone 6, iPhone 7 ve iPhone 8 modellerini etkileyen bu sorun nedeni ile iPhone cihazların şarjları yarım günlük bir kullanıma kadar indi.

iPhone 7 üzerinde yapılan incelemelerde, 6 saatlik batarya kullanımı sağlayan cihaz. Küçük bir kullanım sonrası yüzde 70'lik oranda bir pil kaybı yaşıyor.

Cihaza reset atmak ise ne yazık ki soruna çözüm getirmiyor. Yapılan incelemeye göre uygulamalardan kaynaklı bir sorun da bulunmuyor. Sorunun kaynağının genel bir işletim sistemi sorunu olduğu ifade ediliyor. Şimdilik düzeltmenin tek yolu olarak iOS 10.3.3 sürümüne geri geçmek olduğu belirtiliyor.

Apple yakın zamanda bu sürümde dijital olarak imzalamayı bırakacak olması ve yakın zamanda yeni güncelleme ile soruna çözüm getirecek beklentisi iOS 10.3.3 geçmeye değecek nitelikte mi? Sorularının sorulmasına neden oluyor.