Türk oyun şirketi Crytek, ofislerini kapatıyor

1999'da üç Türk kardeş tarafından Almanya'nın Coburg şehrinde kurulmuş olan bir video oyun şirketi Crytek son zamanlarda ekonomik kriz yaşıyor. Finansal açıdan zor durumda olan şirket sonunda resmi açıklama yaptı: bazı ofisler kapatılacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Crysis oyunuyla adını tüm dünyada duyuran Crytek, yaptığı resmi açıklama ile geliştirici stüdyolarından 5 ini kapatacağını açıkladı. Bu stüdyoların Güney Kore, Çin, Bulgaristan ve Macaristan stüdyoları olduğu söyleniyor.

Crytek tarafından yapılan resmi açıklamada yapılan bu adımın "güçlerini daha yenilikçi oyun ve oyun geliştirme teknolojilerini yaratmaya yoğunlaştırmak" amacıyla yapıldığının altı çiziliyor. Son olarak şirketin kurucuları arasında yer alan Avni Yerli yaptığı resmi açıklamada şu ifadeleri kullandı:

  • "Bu tür değişimlerden geçmek kolay değildir ve biz de geçmişte - günümüzde bizimle birlikte çalışan tüm üyelerimize sıkı çalışmaları ve Crytek'e olan bağlılıkları için teşekkür ediyoruz. Bu değişiklikler, Crytek'in, endüstrimizin ihtiyaç duyduğu yetenekleri kendine çekebilmesi ve büyütebilmesi adına sağlıklı ve kararlı bir şirket olması için attığımız adımların bir parçası. Şimdi odak noktamız sadece Crytek'i Crytek yapan ana etkenler. Dünyaca ünlü yapımcılar, son teknoloji ürünler ve yenilikçi oyun yapımı. İnanıyoruz ki, bu zorlu dönemden geçmek bizi gelecek başarılar için tasarlanmış daha atik, canlı ve çekici bir şirkete dönüştürecek."

Son açıklamalar ışığında Crytek'in sadece geliştirici stüdyolarından bazılarının kapatılacağı anlaşılıyor fakat dağıtımcı rolünü üstlenen stüdyoların geliştirici ekip ile çalışmaya devam edeceği yorumu yapılıyor. Bu da İstanbul'da bulunan stüdyonun kapanmayacağını gösteriyor.

Crytek Warface oyununu yapan stüdyoyu Mail.Ru şirketine satabilir

Son gelen resmi açıklama sonrası kapanmayacak stüdyolardan bir tanesi de ücretsiz popüler oyunlardan biri olan Warface oyununu yapmış olan stüdyo: Crytek her ne kadar Warface geliştiricilerinin stüdyosunu kapatmamış olsa da, Warface'in dağıtımcılığı, şirketin elinden gidebiliyor olabilir. İddialara göre oldukça büyük bir Rus şirketi olan Mail.ru, önümüzdeki Ocak ayı içerisinde Warface'in dağıtımcılık haklarını satın alacak. Mail.ru'nun bu hareketi ardından ana geliştirici ekip, işten çıkarma işlemlerine devam edebilir şeklinde yorumlar da geliyor.