Ve oyun başlasın: Youtube Gaming!

Google, canlı yayın destekli devasa oyun platformu Youtube Gaming servisinin kurdelesini kesti.

Erdem Gükrer Yeni Şafak
Google, bundan iki ay kadar önce resmi tanıtımını gerçekleştirdiği oyuncular ve oyun severlere yönelik canlı yayın uygulaması Youtube Gaming servisini hayata geçirdi.

Takip edenlerin bileceği üzere Google'ın ilk hedefi aynı işlevi gören Twitch'i satın almaktı ama Amazon 970 milyon dolar karşılığında Twitch'i şemsiyesi altına alınca Google da mecburen kendi içerisinde böyle bir platform geliştirme kararı almıştı.

İlk etapta 25,000 dolayında oyun içeren bir veri tabanına sahip olan Youtube Gaming'de bu oyunlara yönelik özel sayfalar mevcut. Bu sayfalar içerisinden de oyunla ilgili bilgilere, gelişmelere, videolara ve canlı yayınlara erişilebiliyor. İnteraktif yapısı sayesinde zaman içerisinde kullanıcıların ekleyecekleri kendi özel koleksiyonları sayesinde zenginleşecek olan platform bunun yanısıra yayıncı kanallarına abonelik imkanı da tanıyor.



Temel özelliklerine de göz gezdirmekte fayda var:


> 60 fps (saniyede 60 kare) yayın
> DVR desteği
> Yayın kaydı
> Canlı yayınların otomatik olarak Youtube videosuna dönüştürülmesi
> Yayıncıların tüm yayınlarına tek bir bağlantı üzerinden erişilebilmesi
> Canlı yayınlarda anlık sohbet ve yorum kontrolü

Her canlı yayının özel bir web adresi olacacağı ve dilenirse paylaşılabileceği Youtube Gaming'e istersek doğrudan Youtube üzerinden yahut da münferit olarak buradan erişebiliyoruz. Mobil desteğe (Android - iOS) sahip olduğunu da atlamayalım tabii.

Velhasıl bakalım şimdilik ABD ve İngiltere ile sınırlı olan platform ülkemizde ne zaman açılacak?