YouTube Go ile internetsiz video izlenebiliyor

YouTube, çevrimdışı video izlemeye imkan tanıyan mobil uygulama YouTube Go'nun test sürümünü yayınladı. Akıllı telefonlara indirilebilen bu uygulamayla birlikte, internetin bulunmadığı veya zayıf olduğu ortamlarda rahatlıkla video izleyebiliyorsunuz.

Haber Merkezi Yeni Şafak
YouTube Go ile internetsiz video izleyebilmek için söz konusu videoyu önceden indirmek gerekiyor.
Günümüzde internetsiz ortam yer neredeyse kalmadı. Hemen her yerde rahatlıkla internete erişebiliyoruz. Fakat şehir merkezlerinden uzaklaştıkça internetin çekim kalitesi azalıyor. Böylece internette video izlemek veya bir dosya indirmek gibi hız gerektiren işlemler maalesef işkence haline geliyor.

İşte Google'ın bünyesinde bulunan YouTube, böyle durumlar için yeni bir uygulama geliştirdi: YouTube Go. Bu uygulamanın tıpkı Facebook Lite gibi olduğunu düşünebiliriz. YouTube Go internet bağlantısının yavaş ve kalitesiz olduğu yerlerde video izlemeye imkan tanıyor.

İnternet bağlantınız zayıfsa uygulamayla birlikte çevrimiçi olarak rahat bir şekilde izleyebiliyorsunuz. İsterseniz videoyu indirerek istediğiniz bir zaman da izleyebiliyorsunuz. Örneğin çalıştığınız işyerinde internet var, evinizde ise yok. Evde izlemek istediğiniz videoyu ofiste indirip, akşam eve gidince çevrimdışı olarak izleyebiliyorsunuz.

YouTube Go'da video indirmek istendiğinde ne kadar saklama alanı kaldığı, indirilecek videonun telefon hafızasında ne kadar yer kaplayacağı ve indirme süresinin ne kadar olacağı da gösteriliyor.

Geliştirilmeye devam edilen YouTube Go uygulaması, Hindistan'daki Google Play Store'dan indirilebiliyor. Diğer ülkeler için ise henüz aktif edilmedi. Fakat bu deneyime erken sahip olmak isteyenler, APK Mirror sitesinde Google tarafından yayınlanan dosyayı indirerek telefonuna kurabilir.


Google yeni uygulaması YouTube Go’yu duyurdu