Türkiye dünya kupasına gidecek mi? Türkiye puan durumu

Türkiye dünya kupasına gidecek mi? Türkiye gruptan çıktı mı? sorularının yanıtı haberimizde. İşte Türkiye puan durumu...

Haber Merkezi Diğer
Türkiye dünya kupasına gidecek mi? sorularının yanıtı haberimizde.

Türkiye büyük umutlarla geldiği Eskişehir’de, İzlanda’ya 3-0 mağlup oldu. Eskişehir’deki ilk 2 maçını kazanan Türkiye, bu sefer taraftarın desteğine rağmen sonuca gidemedi.

Türkiye dünya kupasına gidecek mi?

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 9. maçında konuk ettiği İzlanda'ya 3-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı, Rusya'da yapılacak finallere katılma şansını kaybetti.

Ay-yıldızlılar, grupta iddiasını sürdürmek için mutlak kazanması gereken karşılaşmada sahadan 3-0 mağlup ayrılarak 14 puanda kaldı ve son maçlar öncesinde 4. sıraya geriledi.

I Grubu'nda son maçlar öncesi İzlanda 19 puanla lider durumda bulunurken, 17 puanlı takımlardan Hırvatistan averajla 2'nci, Ukrayna ise 3. sırada yer aldı. Grupta 8 puanlı Finlandiya 5'inci, 1 puanlı Kosova 6'ncı ve son sırada bulunuyor.

Türkiye bu sonuçla 9 Ekim Pazartesi günü deplasmanda Finlandiya ile oynayacağı maç öncesinde Dünya Kupası'na katılma umutlarını yitirdi.

Gruplarda oynanan 9 karşılaşmada alınan sonuçlar

Futbolda 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nin 9. haftasına 3 grupta oynanan 9 maçla devam edildi.

Rusya'nın ev sahipliği yapacağı Dünya Kupası'na Avrupa kıtasından katılacak 13 takımın belirleneceği elemelerde D, G ve I gruplarında 9 karşılaşma oynandı.

Elemelerde I Grubu'nda yer alan Türkiye, konuk ettiği İzlanda'ya 3-0 yenildi ve Dünya Kupası'na katılma şansını yitirdi. Grubun diğer maçlarında Hırvatistan ağırladığı Finlandiya ile 1-1 berabere kalırken, Ukrayna deplasmanda Kosova'yı 2-0 mağlup etti.

G Grubu maçında İspanya sahasında Arnavutluk'u 3-0 yenerek 2018 Dünya Kupası'na gitmeyi garantiledi. İtalya ise ağırladığı Makedonya ile 1-1 berabere kaldı.

Gruplarda oynanan 9 karşılaşmada alınan sonuçlar şöyle:

D Grubu:

Gürcistan-Galler: 0-1

İrlanda Cumhuriyeti-Moldova: 2-0

Avusturya-Sırbistan: 3-2

G Grubu:

İtalya-Makedonya: 1-1

İspanya-Arnavutluk: 3-0

Liechtenstein-İsrail: 0-1

I Grubu:

Kosova-Ukrayna: 0-2

Hırvatistan-Finlandiya: 1-1