YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Bolu sıcak bir yuva arıyor

Orta hasarlı binaların boşaltılmasını isteyen Bolu Valisi Nusret Miroğlu, "Artçı sarsıntılar sürerken bu tür binalara girmekte ısrar hatalı bir durumdur" dedi.

BOLU- Bolu Valisi Nusret Miroğlu, 12 Kasım'daki depremden sonra bölgede artçı sarsıntıların sürdüğüne dikkati çekerek, orta hasarlı binalarda oturulmasının büyük tehlike yaratabileceğini bildirdi. Vali Miroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde binalarında orta hasar meydana gelen konut ve işyeri sahiplerinden binalarını hemen boşaltmalarını istedi. 12 Kasım'daki depremde, 955 bina ile 5745 konutta orta hasar meydana geldiğini hatırlatan Vali Miroğlu, şöyle devam etti: "Orta hasarlı binalarda oturulmaması, işyerlerinin kullanılmaması yolunda gerekli ikazları ve duyuruları yaptığımız halde, bu binalarda oturan vatandaşlarımız ile kullanılan işyerlerinin olduğunu tespit etmiş bulunuyoruz. Bir tarafta sağlam evlere kimse girmiyor, öbür tarafta orta hasarlı binalarda oturuluyor. Bu nasıl oluyor anlamak mümkün değil. Orta hasarlı binaların kuvvetlendirilmesi yapılmadan, onarımları tamamlanmadan içine girilemez. Artçı depremler yaşanırken, önümüzde yaşanmış bir Düzce örneği varken, bu tür binalara girmekte ısrar etmek çok hatalı bir durum." Orta hasarlı binalara girilmemesi yolunda vatandaşlara gerekli ikazların yapıldığını belirten Vali Miroğlu, "Konutlardan çok işyerlerinde problem var. İnsanlara gündüzleri cesaret geldiği için bir de geçim meselesi yüzünden binalara giriliyor, ama yanlış bir davranış. Allah korusun, bunun sorumluluğunu kimse taşıyamaz" dedi.

'Su ve elektrik kesilecek'

Bolu Belediye Başkanı Yüksel Ceylan da, orta hasarlı binaların boşaltılması için bir komisyon kurulduğunu belirterek, şunları söyledi: "Listelerde orta hasarlı olarak görülen binalarda oturanlar uyarılırken, işyerleri de boşaltılacak. Uyarılara rağmen, orta hasarlı konut ve işyerlerinde oturanların binayı boşaltmaları için elektrik ve sularının kesilmesi yoluna gidilecek."

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...