T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

İsrail'e karşı tek yumruk

Abide-i Hürriyet Meydanı'nı dolduran farklı görüş ve düşüncedeki binlerce katılımcı, attıkları slogan ve açtıkları pankartlarla İsrail zulmüne karşı tek yürek olduklarını gözler önüne serdiler.

Türkiye genelinde İsrail'e yönelik tepkiler giderek artıyor. İsrail'in Filistin halkına yönelik başlattığı soykırım hareketi başta İstanbul olmak üzere, birçok ilde düzenlenen mitinglerle lanetlendi. Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin İstanbul Abide-i Hürriyet Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılan farklı görüş ve düşüncelerdeki yaklaşık 3 bin kişi, İsrail'in Filistin halkına yönelik katliamını protesto etti.

Sabah saatlerinden itibaren Abide-i Hürriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, 'Devletsiz Filistin, Arafat'sız barış olmaz', 'Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz', 'Katil Şaron Filistin'den defol' şeklinde sloganlar atarak, Filistin halkına olan bağlılıklarını dile getirdiler. Bu arada birçok göstericinin boyunlarına Filistin'i simgeleyen poşuları bağladığı görüldü.

Kızılay neden gönderilmiyor?

Protesto eylemine katılan ve aralarında ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, KESK Genel Başkanı Sami Evren, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, sanatçı Ferhat Tunç gibi farklı görüş ve düşüncelerdeki sendikacı ve sanatçılar da Filistin halkının yanında olduklarını özgür dünyaya hep birlikte haykırdılar. ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, yaptığı konuşmada, ABD'nin Ortadoğu'ya saldırmak için fırsat kolladığını belirterek Ankara'nın izlediği Filistin politikasının ise kendilerini tatmin etmediğini kaydetti. Uras, "Ankara çok konuşuyor ama boş konuşuyor. Acaba Ankara'nın İsrail ile yaptığı anlaşmaları iptal etmeye cesareti var mı? Neden Türk Kızılayı'nı Filistin'e göndermiyor"? dedi.

Bir dakikalık karanlık eylemi

Barış İnisiyatifi Sözcüsü Aydın Engin de konuşmasında Filistin halkına olan desteklerini, 'Ölüme karşı yaşamı, karanlığa karşı aydınlığı tercih ettiğimiz için bugün hepimiz Filistinliyiz' sözleriyle dile getirdi. Aydın, herkesi salı akşamı saat 21.00'de bir dakikalık karanlık eylemi başlatmaya çağırdı.

Bu arada Bursa'da da , binlerce kişinin katıldığı mitingte, İsrail protesto edilirken, gözyaşları ve dualarla savunmasız Filistin halkına destek verildi.

Anadolu Gençlik Dergisi tarafından Gökdere Bulvarı'nda tertiplenen 'İsrail'i Tel'in, Filistin'e Destek Mitingi'ne Bursa'nın yanı sıra, İstanbul, İzmit, Yalova, Antalya, Balıkesir, Kütahya, Çanakkale ve Kırıkkale'den otobüslerle gelen 10 binin üzerinde insan katıldı. SP milletvekilleri Yasin Hatipoğlu ve Ahmet Sünnetçioğlu, Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı İlyas Tonguç, BBP temsilcileri, İHD ve Mazlumder'in de destek verdiği miting yağmura rağmen büyük ilgi gördü.

 
Başörtüsü Türk kıyafeti
Başörtüsünün siyasal bir simge olmadığını söyleyen İmam Hatipliler, farklı örtünme tarzlarını kabul edebileceklerini belirterek, alternatif bir çözüm önerisi sundular: Tülbent.
LDP, Şaron'a 'sabun' gönderdi
LDP, Hitler'in geçmişte Yahudiler'e uyguladığı soykırımı hatırlatması için Ariel Şaron'a sabun gönderdi.
Kızılay'a Filistin yasağı
Kızılay Başkanı Ertan Gönen, Filistin'e yardım etmek için hazır olduklarını ancak hükümetin izin vermediğini söyledi.
Günay'ı İnterbank yaktı
Kamu Bankaları Ortaklığı Yönetim Kurulu üyesi Kadir Günay'ın görevden ayrılmasında, İnterbank dosyasındaki bilgilerin etkili olduğu ortaya çıkarıldı.
'Yeni bir af tasarısı söz konusu değil'
Belediye 'vekaletle' çalışacak
Gürtuna, bürokratlarını geri atama yerine alt birimlerden bazı müdürleri vekaleten 16 bürokratın yerine atıyor. İşlemler bugün yapılacak.
600 ton altın toprak altında bekliyor
MAMDER'in hazırladığı rapora göre, Türkiye'deki 600 tonun üzerindeki altın rezervinin siyasi nedenlerden dolayı atıl olduğu kaydedildi.
Dilde sadeleştirme faciası

8 Nisan 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED