T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

BİZİ KATLETTİLER

"Aziz Yıldırım, perşembe günü MHK Başkanı Bülent Yavuz'u arayıp "Aleyhimize birşey olursa Türkiye'yi başınıza yıkarım" diyerek alenen ağır bir tehditte bulunma cüretini göstermiştir. MHK da eylemin ortağıdır."

Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili, Fenerbahçe maçının orta hakemi Muhittin Boşat, yardımcı hakem Evren Dölek, Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve Fenerbahçe Kulübü hakkında sert açıklamalarda bulundu. Başkan Bilgili, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı: Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesi utanç verici girişimlerde bulunuldu ve sahaya birer tetikçi olarak Muhittin Boşat ile Evren Dölek salındı. Bunlar maçı katlederek Beşiktaş'ın 1 yıllık emeğini ve kulübümüze en az 5-6 milyon dolar gelir getirecek olan Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını gasp etmişlerdir. MHK de gasp eyleminin başlıca suç ortağı olmuştur.

YILDIRIM, YAVUZ'U ARADI

Beşiktaş'ın haklarını daha önce de yemiş olan Boşat'ın ataması yapılır yapılmaz, MHK Başkanı Bülent Yavuz'u arayan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım "Sahada aleyhimize bir şey olursa, Türkiye'yi başınıza yıkarım" demiş. Yıldırım bunları söyleyerek alenen ağır bir tehditte bulunma cüretini gösterebilmiştir. Yavuz, olayı Haluk Ulusoy'a bildirmesine rağmen bu tehdit sineye çekilmiştir. Bunun sonucunda 3 puan sürekli olarak verdikleri demeçlerle Federasyonu ve ligi karalayan MHK'yı tehdit eden, ve disiplin kurulunun cezasını hiçe sayan bir kulübe diyet olarak sunulmuştur.

CEZAYA RAĞMEN PROTOKOLDE

Sözü geçen Muhittin Boşat ve Evren Dölek sahadaki karar ve tavırları ile aldıkları talimatı harfiyen yerine getirdiklerini göstermektedir. Federasyon ve MHK'nın tehditler altında ezilmişken ve hak mahrumiyeti cezası almış bir kulüp başkanının protokol tribününün ön sırasında devletin üst düzey yetkilileriyle birlikte oturmuşken, Muhittin Boşat gibi acizliği ve yetersizliği defalarca kanıtlanmış bir kişiyle kim olduğu ve ne amaçla bu maça verildiği meçhul Evren Dölek adlı şahsın hangi baskı veya vaatlerle sahaya çıkmış olacağını kestirmek hiç de zor değil.

ŞAİBEYİ KABUL ETTİLER

Beşiktaş'ın hakkının yendiğini ve canının yandığını maçtan sonra bizzat Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir de kabul etmiştir. Özdemir maç sonrası, "Biz lig şaibeli derken Beşiktaş bizi yalnız bırakmıştı. İşte bu akşam canları acıyınca şaibeyi gördüler" diye demeç verdi. Özdemir maçın ve hakemin davranışlarının şaibeli olduğunu, hakemlerin de Beşiktaş'ı yakmayı amaçladığını resmen açıklamıştır. F.Bahçe Başkanı da maç öncesinde ligin şaibeli olduğunu belirtmiş ve bu şaibe hemen ardından sahada bütün görkemiyle izah edilmiştir.

YAKALARINA YAPIŞACAĞIZ

Bugün bütün kulüp başkanları istedikleri zaman MHK Başkanı'nı arayıp emirler ve hatta tehditler yağdırabilmetedir. Ben bir kez dahi aramış değilim. Bizler 3 puan için ya da başka karanlık çıkarlar için değerlerimizi satılığa çıkarmayız. Ancak böylesine kokuşmuş ve temel kuralları yerle bir edilmiş bir ligde yer almaktan gerçekten utanç duyduğumuzu da belirtmek isterim. Beşiktaş'ın hakkını yemeye yeltenenlerin yakasına yapışacağız.

Yavuz telefonu doğruladı

MHK Başkanı Bülent Yavuz, telefon olayını doğrularken Yıldırım'ın kendisine Boşat hakkında tereddütleri olduğunu söylediğini açıkladı. Yavuz, olayı Ulusoy'a ilettiğini, daha sonraki gelişmelerden ise haberi olmadığını belirtti. Öte yandan MHK, Boşat ve yardımcısı Dölek'i 6'şar maç dinlendirme kararı aldı.

Spor Yazarları
Mustafa Kutlu : Güray Soysal :
Şâibe İmam ve cemaat...
 
GOLLERİM FENER'İ ŞAMPİYON YAPAR
BEŞİKTAŞ'A ATTIĞI 2 GOLLE TAKIMINI ZAFERE TAŞIYAN SERHAT İDDİALI
Aslan şölene hazırlanıyor
23 Mart'ta yönetimini yenileyen ve o günden beri maçlarını deplasmanda oynayan Cimbom, taraftarıyla buluşacağı A.Gücü maçında Ali Sami Yen'i bayram yerine çevirecek.
Düdükle peşrev olmaz!
Yine assolistliğe soyundular. Şurada ligin bitimine 3 hafta kalmış, "dediğim dedik, çaldığım düdük" inadıyla bir dolu emeğin, nasıl yokedildiğine tanık oluyoruz. Sibemolden üfleyerek, Kürdili Hicaskar peşrev çıkarmaya çalışıyorlar.
Güneş, Milli ruh istiyor
Milli Takımlar patronu Şenol Güneş, Süper Lig'de yaşanan gergin ortama dikkat çekerek "Sorunlarını Milli Takım'a taşıyan oyuncuları istemem. Asla da affetmem" dedi.
Trabzon'da seçim sinyali
Tarihinin en kötü sezonunu geçiren Trabzonspor'da başkan Özkan Sümer'in olağanüstü genel kurul için yeşil ışık yaktığı öğrenildi. Sümer'in bu akşam yapılacak yönetim kurulu toplantısında Mayıs ayı içinde gerçekleştirilmek üzere yapılacak bir olağanüstü genel kurul konusunda tavır koyacağı bildirildi. Başkan'ın yakın çevresine "Genel Kurul artık kaçınılmaz oldu. Trabzon'un önünü açmalı ve konumumuzu açıklamalıyız" dediği öğrenildi. Ligin son üç haftasına girilirken 39 puanla ateş hattında bulunan Trabzonspor, bu hafta sonu İstanbul deplasmanında oynayacağı Fenerbahçe maçında puan çıkarmayı hesaplıyor. Sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu sebebiyle takım kurmakta zorluk çeken Bordo-mavili takımın en büyük güvencesi uzun bir aradan sonra formasına kavuşan Bushi. Fenerbahçe'yi ilk maçta 2-1 mağlup ettiklerini hatırlatan Briegel, rakiplerini yine yeneceklerini iddia etti.

16 Nisan 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED