AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
İMAR'DA HESAP AVI
İmarbank operasyonunda polis, şifreleri kırılan bilgisayarlardaki banka hesap kayıtlarıyla ilgili incelemeyi BDDK'ya bıraktı.

Bilgin'e de ihtiyati haciz
Etibank'ın eski Yönetim Kurulu üyesi Zafer Mutlu'nun mallarına ihtiyati hacizin ardından eski patronu Dinç Bilgin'in kredi borcu sebebiyle yedi şirketine de ihtiyati haciz konuldu.

ECZANELERİN İLAÇ KAVGASI
İstanbul Eczacılar Odası'nın, eczanelerden sırayla ilaç alınmasını öngören uygulaması, tepkiyle karşılandı. "Yatan Hasta Reçetesi" uygulamasına karşı çıkan 74 eczacı, Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Köy okulları açılıyor
Taşımalı eğitim kapsamında olan ve kapalı tutulan binlerce köy okulu kapılarını tekrar öğrencilere açacak. Bütün illere bir genelge gönderen MEB, öğrenci sayısı 10'dan fazla olan okulların açılmasını istedi.

İşte gerçek 'Berivan'lar
Başrolünü oynadığı televizyon dizisinden dolayı 'Berivan' ismi Sibel Can'la özdeşleşirken, bu adın anlamını meslek edinen gerçek berivanlar ise hergün kilometrelerce yol yürüyüp 'beri'ye (koyun sağmaya) gidiyorlar

Japonlar 'Hoca'yı çok sevdi
Tokyo Metropolitan Müzesi'nde, 2003 Türkiye Yılı nedeniyle açılan "Türkiye'de Üç Büyük Medeniyet" sergisi çerçevesinde düzenlenen "Nasreddin Hoca" konulu konferans, büyük ilgi görüyor.

Türkiye için Deprem Master Planı yapılmalı
İstanbul için yapılan "Deprem Master Planı"nın tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde düzenlenmesi istendi. DİE istatistiklerine göre Anadolu'nun master plana daha çok ihtiyacı var.

Orman yangınları bitmiyor
Hava sıcaklığına bağlı olarak artan orman yangınları sürüyor. Antalya ve Bolu başta olmak üzere yurt genelinde 15 yangın çıktı.

Yargıya yasa ve bina dopingi
Adalet Bakanı Çiçek, yargıyı rahatlatmaya yönelik yeni yasalar çıkarılacağını, yeni personel alınacağını belirterek, ayrıca 78 yeni adliye binası yapılacağını bildirdi.

Çelik: YÖK yasası için aklın gerektirdiği yapılır
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yükseköğretim Yasa Taslağı'nda 'aklın ve rasyonalitenin' gerektirdiği çözümün bulunacağını söyledi.

Özel okullar taban puanlarını düşürdü
Sınavla öğrenci alan özel okullardan kontenjanları dolmayanlar taban puanlarını yeniden düşürdü.

Atamalar Perşembe günü
Milli Eğitim Bakanlığı'nca, 20 bin öğretmenin atamasının 28 Ağustos Perşembe günü yapılması planlanıyor.

Valilik makamında intihar girişimi
Sinop Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy'un makamında başına tabanca dayayarak intihar edeceğini söyleyen kadın, dalgınlığından yararlanılarak etkisiz hale getirildi.

Özürlüler yasa istiyor
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Faruk Öztimur, Özürlüler Yasa Taslağı'nın, 2003 Avrupa Özürlüler Yılı içerisinde 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde yasalaşmasını istediklerini belirtti.

İki parmağın bedeli 5 milyar
4 yıl önce geçirdiği bir iş kazasında sol elinin 2 parmağını kaybeden Göksel Baş, çalıştığı firmayı 5 milyar lira tazminata mahkum ettirdi.

Kısa kısa..



26 Ağustos 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED