AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

Amerika'ya öfke yağdı

Dünyanın birçok köşesinde sokağa dökülen milyonlarca kişi savaş konusundaki ısrarını sürdüren Amerika'ya öfke yağdırdı. Beyaz Saray önündeki protesto gösterilerinde aralarında 2 bayan yazarın da bulunduğu 25 kadın gözaltına alındı.

ABD'de Beyaz Saray önünde, Irak'a muhtemel ABD saldırısını protesto eden 2'si yazar 25 kadın gözaltına alındı. Gösteriyi düzenleyen CodePink adlı savaş karşıtı grubun sözcüsü Gopal Dayaneni, Amerikalı yazarlar Alice Walker ve Maxine Hong Kingston dahil 23 kişinin, Beyaz Saray önünde savaş karşıtı görüş bildirmekten gözaltına alındığını söyledi.

Polis de Beyaz Saray önünde polis barikatını geçen yaklaşık 25 göstericinin gözaltına alındığını açıkladı. "The Color Purple" (Mor) adlı romanıyla 1983 yılında Pulitzer ödülünü kazanan Alice Walker, gözaltına alınmadan önce CNN'e yaptığı açıklamada, "George Bush, bizi görmezlik ve duymazlıktan gelebilir, ancak eninde sonunda görüp duyacağına inanıyorum" dedi.

Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Endonezya'da da, Irak'a muhtemel ABD saldırısına karşı dev bir gösteri yapıldı. Ülkenin ikinci büyük kenti Surabaya'da 1,5 milyondan fazla kişi, barış için askeri tören alanında biraraya geldi. Nahdlatul Ulama (NU) adlı ılımlı grup tarafından düzenlenen ve televizyondan canlı yayınlanan gösteriye Dışişleri Bakanı Hasan Virayuda gibi hükümet yetkilileri de katıldı.

Pakistan'ın kuzeyindeki Ravalpindi kentinde ise, İslami partileri destekleyen binlerce kişi, ABD'nin Irak'a yönelik saldırı planını protesto etti. Çoğunluğu genç erkeklerden oluşan protestocular, "Petrol için savaşa hayır", "Kahrolsun Bush" ve "Müslümanları Öldürmeyin" yazılı pankartlar taşıdı. Hindistan'da da ABD protesto edildi. Hindistan'dati gösterilere 1 milyonun üzerinde kişi katıldı.

Papa: Savaş şeytan gibidir

Bu arada Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 2. Jean Paul, "Savaş, şeytan gibidir. Şeytanı kovun" dedi. Vatikan'daki San Pietro Kilisesi'nde pazar ayinini yöneten Papa, yaptığı konuşmada, "Savaş, şeytan gibidir. Şeytanı kovun. Tüm Hıristiyanlar savaşa karşı olmak zorundadır" mesajını verdi.

 
Savaşı durdurabilmek ümidiyle yola çıktılar
Aralarında sanatçı, yazar, gazeteci, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu 'barış' yürüyüşcüleri dün İstanbul'dan Ankara'ya hareket etti.
Yargıtay'ın iş yükü yarım milyonu aştı
Yargıtay'da, devredilenlerle birlikte işlem görmeyi bekleyen dosya sayısı 600 bine yaklaştı. Böyle giderse birkaç yıl sonra 1 milyonu bulacağı tahmin ediliyor.
Kadının adı yok
Tayyip Erdoğan'ın Danışmanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Türkiye'nin en büyük problemi olan işsizliğin, kadınların da altında ezildiği en büyük sorun olduğunu vurguladı.
Erbil'in şuuru açıldı
Roma'daki Umberto 1 polikliniğinin yoğun bakım ünitesinde bulunan ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in şuurunun açık olduğu, mide kanamasının durduğu, ancak hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.
Açıktan atama skandalı
ANASOL-M hükümetinde, merkezi sınavlarda yüksek puan alan binlerce işsizin ataması yapılmazken, KİT'lere açıktan yüzlerce personel alındığı ve kısa sürede başka kurumlara kaydırıldığı belirlendi.
Eğitim-Sen: Eğitim dili Türkçe olmalı
Kadir Topbaş, 8 Mart'ı emekçi kadınlarla kutladı
Hazine garantili maaş
10 Mart 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED