AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

D Ü N Y A

Saddam Yahudi
Talabani İngiliz ajanı

Ankara'daki toplantıların brifing notlarına göre Saddam Hüseyin'in Yahudi, IKYB lideri Celal Talabani'nin en etkili İngiliz ajanı ve IKDP lideri Mesut Barzani'nin de siyonizmin hizmetçisi olduğu ileri sürüldü.

Ankara toplantılarının brifing notlarına göre, Saddam'ın Yahudi, IKYB lideri Celal Talabani'nin ise bölgedeki en etkin İngiliz ajanı olduğu konuşuluyor. Kulislerde konuşulanlara göre, Saddam'ın memleketi Tikrit Osmanlı döneminde Musul eyaletine bağlı bir kasabaydı. Oca Köyü olarak bilinen Saddam'ın köyü ise Yahudi dönmelerinin iskanına ayrılmıştı. Notlarda, Kuzey Irak'ta milli sorunların 1958'de cumhuriyet döneminin başlamasıyla ortaya çıktığı belirtilerek, bölgede ağırlıklı nüfusu oluşturan Türkmenler ile Kürtler arasında tarihi ihtilafların körüklendiğine dikkat çekiliyor.

'Tikrit Yahudi akınına uğradı'

1959 yılında Musul ve Kerkük'te Mesut Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani'nin kullanılarak Kürtler'in büyük bir katliam gerçekleştirdiğine de dikkat çekilerek, 1975 yılında Irak'ta mezhep farklılıkları ortaya atılarak, insanlara arasındaki ihtilafın körüklendiği konuşuluyor.

Ankara notlarında Saddam'ın yetiştiği bölgeyle ilgili şu tespitler yapılıyor: "Günümüz Irak'ın yapısına bakıldığında, ihtilaflar ülkesi olarak, karışık toplum yapısıyla diktatör rejimle idare edildiği görülmektedir. Sözkonusu rejimin lideri konumundaki Saddam Hüseyin'i daha yakından tanımak için doğduğu ve gençlik yıllarını geçirdiği bölgeyi iyi irdelemek gerekmektedir. Bu bölge eski Musul vilayeti içinde yer alan Tikrit kasabasına bağlı Oca Köyü olarak bilinmektedir. Bu bölgede yaşayan insanların eskiden Osmanlı torunlarına mensup kişilerden oluştuğu, daha sonra bu yerleşim yerinin Yahudi dönmelerine iskan edildiği bilinmektedir. 'Saddam Hüseyin'in icraatları dolayısıyla, Türkmen olmadığı kesindir. Bu nedenle Saddam'ın Yahudi olabileceği üzerinde önemli ipuçları mevcuttur."

Toplantıda konuşulanlara göre, Baas Partisi'nin kurucusu Mişel Eflak'ın da annesi Yahudi, babası Hristiyan.

'Barzani siyonizmin hizmetçisi'

"Hayatının büyük kısmının ABD, Sovyetler Birliği ve İsrail'de yaşayarak geçiren IKDP lideri Mesut Barzani'nin İsrail yanlısı olduğu ve siyonizme hizmet ettiği bilinmektedir" denilen, Ankara notlarında Talabani ve IKYB için de şunlar konuşuluyor: "1975 yılının Haziran ayında kurulmuştur. Parti kurucusu ve Başkanı Celal Talabani'dir. Talabani'nin babasının İngiliz İstihbaratı için çalıştığı bilinmektedir. Babasının Erbil'de bulunan İngiliz valisinin emrine verdiği Celal Talabani, 18 yaşında İngiltere'ye gönderilerek, hukuk tahsili yapması sağlanmıştır. Bugünkü Irak'ta İngiltere istihbaratının bölgede bulunan en aktif elemanıdır."

 
Aziz, Batı ajanı mı?
Sunday Telegraph, Aziz'in Batı'nın Irak rejimi içindeki ajanı olduğunu iddia etti. Savaş öncesi, Saddam'ın Aziz'in ailesinden birçok kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.
ABD'ye 'çık' uyarısı
IKDP lideri Barzani, ABD güçlerinin, geçici yönetim kurulduktan sonra Irak'ta kalması için bir nedenin olmadığını açıkladı. Barzani, ABD güçlerinin uzun kalmaları halinde işgalci olarak görüleceklerini belirtti.
Rumsfeld Körfez turunda
ABD Savunma Bakanı Rumsfeld, Abu Dabi'ye gitti. Rumsfeld'in, Irak savaşındaki yardımlarından dolayı müttefiklere teşekkür etmek ve bölgede bulunan ABD askeri varlığındaki olası değişiklikleri ele almak üzere Körfez turuna çıktığı belirtildi.
Moskova Notları
Kim daha demokrat Türkiye mi Rusya mı?
Kıbrıs'a özel mahkeme önerisi
Iraklı general Emin de yakalandı
Kimyasal silah izleri bulundu iddiası
Irak'ta iki Amerikalı asker öldürüldü
'Irak savaşı, yeni Ladin doğuracak'
Afganistan'ın eski Başbakanı ve Hizbi İslami Partisi lideri Gülbeddin Hikmetyar, "Irak savaşının yeni bir Usame Bin Ladin doğuracağını" söyledi. Hikmetyar, Afgan Ajansı tarafından yayımlanan açıklamasında, ABD'nin Afganistan'da olduğu gibi Irak'ta da "kukla bir rejim" kurmayı planladığını savundu. Hikmetyar, mesajında, "İslam dünyasında Amerikalılar'a karşı yaygın bir nefret var. Bu durumda, milyonlarca Iraklı'nın yeni bir Bin Ladin figürü beklentisi içinde olması mantıklı" ifadesini kullandı.
28 Nisan 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED