T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T
Türk üzümünden
İNGİLİZ 'KEK'İ

Kuru meyve ihracatını artırmaya yönelik olarak Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen kek yarışmasında İngiliz hanımlar kıyasıya yarıştı...

  • MUSTAFA KÖKER LONDRA
    Türkiye'nin kuru meyve ihracatını artırmak amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından, Türkiye'nin Londra Ticaret Müşavirliği koordinatörlüğünde düzenlenen kek yarışması Oxfordshire'de yapıldı. Geçen yılın haziran ayından bu yana İngiltere Kuzey İrlanda ve İskoçya genelinde 8 ayrı bölgede düzenlenen yarışma finalistlerinin katıldığı Oxfordshire'deki Denman Colej'de Kek Yarışması'nde birinciliği elde eden Ann Jennigs Türkiye'de iki kişilik tatil kazandı. Aralarında Türk olarak sadece Sofra Restaurantlar zinciri sahibi Hüseyin Özer'in bulunduğu bağımsız jüri önünde yarışan İngiliz bayanlar, en iyi meyveli kekleriyle birincilik için mücadele ettiler.

    İngiltere Ulusal Kuru Meyve Ticaretçileri Birliği ile Ulusal Kadın Örgütleri Federasyonu'nun organize ettiği yarışma, Türk Kuru Meyve İhracatçıları Birliği sponsorluğunda gerçekleşti. Yarışmada birinciliği Stourbridge bölgesinden Ann Jennings elde etti.

    Birinci gelmekten dolayı çok sevinçli olduğunu belirten Jennings, "Tüm yarışmacıların hazırladıkları yiyecekler çok güzel ve burada çok güzel bir zaman geçirdik. Türkiye'ye yapacağım ziyaret konusunda çok heyecanlıyım. Çünkü oraya en son 1970'lerin başında gitmiştim. Sofra Restorantları tarafından yapılan Türk mutfağı tanıtımı iştahımı iyice kabarttı" dedi. Yarışma birincisi Ann Ings iki kişilik Türkiye tatili kazandı. Bu arada kuru meyvenin nasıl yetiştirildiği ve işlendiğini de bu tatil sırasında görme imkanı bulacak. Yarışmayı değerlendiren Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Ticaret Müşavir Yardımcısı Halil Vanlı, yarışmanın oldukça heyecanlı ve başarılı geçtiğini belirterek, "Türkiye'nin kuru meyve ihracatını artırmak amacıyla düzenlenen yarışmalar aynı zamanda ülkemizin tanıtımı da yapılmakta. Konuyu ortaya koyan Ege İhracatçı Birlikleri önemli bir girişim başlatmış oldu. Kazanan yarışmacıyı tebrik ediyoruz" diye konuştu.

  •  
    Kasparov ile Deep Junior berabere kaldı
    Kasparov ile Deep Junior arasında 6 oyun üzerinden oynanan maç, 3-3 berabere bitti.
    Jöle sinüzite yol açıyor
    Saçların güzel görülmesi amacıyla özellikle gençler tarafından kullanılan jöle, saçlarda ıslaklık oluşturduğu için sinüzite yol açıyor.
    Bel ağrısının binbir sebebi var
    İstanbul Medipol Hastanesi'nin düzenlediği bel ve boyun fıtığında mikrodiskektomi konulu halk sağlığı seminerinde bel ağrılarının yüzden fazla sebebi bulunduğuna dikkat çekildi. Seminerde, "bel ağrılı hastaya yaklaşım" konusunda bilgi veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Volkan Yüksel, bel fıtığında tek tedavinin ameliyat olmadığını, bu hastaların ancak yüzde 5'inin ameliyat gerektirdiğini vurguladı. "Falanca ilacı al, şu kadar gün yatakta yat, geçmezse fizik tedavi ol, o da olmazsa ameliyat" gibi yaklaşımlarının hastaları endişelendirdiğini ve alternatif tedavi yöntemlerinin gündeme geldiğini söyleyen Yüksel, bu nedenlerle ağrılı hastaya yaklaşımın özel bir çaba gerektirdiğini vurguladı. Bel fıtığının tedavisi konusunda bilgiveren Nöroşirurji Uzmanı Op. Dr. Hakan İlaslan ise, doğru tespit ve doğru zamanlama ile yapılan ameliyatın fıtık tedavisindeki ilk şart olduğunu söyledi.
    9 Şubat 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED