T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
Ekranlar savaş sıcaklığında

Pazar gününün tartışma-analiz programları Irak krizine kilitli. Kırmızı Işık, hedef ülke Irak'ın Ankara Büyükelçisi Talip Abid Salih'i konuk ediyor.

Başkent Kulisi'nde Fehmi Koru, İlnur Çevik ve Ali Bayramoğlu; bu hafta Irak krizinde yaşanan gelişmeleri masaya yatırıyor. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Abdullah Gül'ün yaptığı açıklamaların değerlendirileceği Başkent Kulisi'nde, yaşanan siyasi gelişmeleri sıcağı sıcağına tartışılacak.

Perşembe günü TBMM'de kabul edilen 'Yetki Tezkeresi'nin neler getirip neler götüreceğinin de irdeleneceği programda, Savaşın kaçınılmaz olduğu düşüncelerinin yoğunluk kazandığı dünyada hala umut olduğunu söyleyen Fehmi Koru, hükümetin bundan sonra nasıl bir strateji izleyeceğini konuklarıyla tartışacak.
Kanal 7 / 11.45

Bağdat'ın Türkiye'ye bakışı

Kanal 7 Ankara Temsilcisi M. Akif Beki'nin sunduğu Kırmızı Işık'a bu hafta, hedef ülke Irak'ın Ankara Büyükelçisi Talip Abid Salih konuk oluyor. Büyükelçi, Amerika'nın sunduğu savaş kanıtlarına ne diyor? Saddam sürgüne gider mi? Irak, Amerikan ordusuna ne kadar dayanır? Türkiye'nin tavrı için ne diyor? Amerika'ya yardım savaş sebebi mi? Bağdat Türkiye'yi vurur mu? gibi kamuoyunun merak ettiği tüm sorular Kırmızı Işık'ta cevap bulacak.
Kanal 7 / 23.30

Saddam sonrasında Türkiye'nin rolü

Kafe Siyaset'te Mete Belovacıklı ve Murat Yetkin, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ'ı ağırlıyor. Özdağ, 'Irak operasyonuna ilişkin gelişmeler', 'Ortadoğu'da Türkiye'nin rolü', 'Irak-Kıbrıs denkleminde Türkiye'nin hesapları' ve 'Saddam sonrası sağlanacak mutabakatta Türkiye'nin rolü' gibi konulara değinecek.
Cnn Türk / 11.05

ABD'nin kanıtları ne kadar inandırıcı?

Hüseyin Gülerce ile Pazar Sohbeti'ne bu hafta Emekli Büyükelçi Özdem Sanberk, Ali Bulaç ve Avni Özgürel katılıyor. Irak operasyonunun ele alınacağı programda, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunduğu kanıtlar, muhtemel operasyonun AB'deki yankıları, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki amaçları ve tutumu bütün yönleriyle değerlendirilecek.
Stv / 11.30


Mirasımızı ne kadar koruduk?
Esra Sert'in sunduğu Kültür ve Kimlik programında, Anadolu'nun geçmişi ve arkeolojik tahribat ele alınıyor. Türkiye'nin değişik yörelerinden tarihsel, kültürel, kentsel mirasın korunması çabalarının tanıtılıp tartışılacağı programda, kültürlerin buluşma noktası olan Anadolu'nun geçmişi, dünden bugüne kalan miras ve bu mirasın korunmasına yönelik karşılaşılan sorunlar irdelenecek. Ayrıca arkeolojik tahribat da masaya yatırılacak.
Ntv / 11.05


Orta Asya'dan yükselen yıldızlar
Avni Gürel'in hazırladığı ve siyasi çekişmelerin parçaladığı Orta Asya coğrafyasındaki yükselen yıldızları konu alan "Asya'nın Yıldızları" adlı belgesel son bölümüyle ekrana geliyor. Programda, 'Proje, kaynak, siyaset üçgeninde denge kurmanın zorlukları', 'Sevgi ve kardeşliğin taşıdığı ilişkilerde gelinen nokta' ile 'Orta Asya ve Türkiye penceresinden 21. yüzyılın vaad ettikleri' ekrana taşınacak.
Cnn Türk / 18.30


Küçük Ağa Kuvayı Milliyeci oluyor
Cepheden güzel haberler gelmektedir. Meclis kurulmuş düzenli orduya geçilmiştir. Yüzbaşı Hamdi Bey Ali Emmi'yi meclise göndermek istemektedir. Küçük Ağa, Çolak Salih'in teklifi üzerine birlikte Kuvayi Milliyeci olan Tevfik Bey ve çetesine katılırlar. Artık Küçük Ağa'da Kuvayi Milliyeci olmuştur.
Stv / 21.45

 
Bir annenin ölüm kalım mücadelesi
Jane Doe'nun hayatı, oğlu Michael'in kaçırılmasıyla kabusa dönmüştür. Michale'i kaçıranlar ona bir mektup bırakmış ve bu mektupta yazılanları uygulamasını istemişlerdir. Genç kadın eğer bu talimatlara uymazsa oğlu öldürülecektir. Jane çaresizce mektupla yazılanları uygular. Michael'i kaçıranların isteği; Jane'in, çalıştığı şirketteki bilgisiyardan bazı bilgileri diskete yüklemesidir. Jane, dediklerini mecburen yapar ve görevini tamamlayınca oğlunu da alarak kaçmayı başırır. Fakat artık bir kere belaya bulaşmıştır. Olaylar onun tahmininden daha karışıktır. Sürprizler ve tehkilelerle dolu günler çok yakındır...
Kaçak jena- Orijinal Adı: Jane Doe Yön: Kevin Elders Oyn: Teri Hatcher, Rob Lowe, Trevor Blumes, Alex Karzis, david Hemblen
ATV-21.35

Fransız Teğmenin Kadını
Rekin Teksoy'un sunduğu "Sinema ve Edebiyat" kuşağında bu hafta, yönetmenliğini Karel Reisz'ın yaptığı "Fransız Teğmenin Kadını" isimli film tanıtılıyor. Başrollerini; Merly Streep ve Jeremy Irans'ın paylaştığı filmin konusu kısaca şöyle: Bir bilim adamı olan Charles Smıthson araştırmaları için geldiği Lyme'de yörenin en seçkin alilelerinden birinin kızı olan Ernestina'yla evlenmeye karar verir. Ancak Charles'in hayatına aniden giren esrarengiz Sarah ile her şey alt üst olur.
Trt 2 / 22.05

İpler, sonunda Hürrem'in elinde...
Gülben Ergen'in başrolünde oynadığı Hürrem Sultan adlı dizinin bu bölümünde Hürrem, ipleri iyice eline alıyor. Valide Sultan'ın ölümü üzerine, Gülfem'i yanına aldıran Hürrem, Gülizar Kalfa'yı da saray dışına göndermeyi planlar. Yenilgiyi kabul eden Mahidevran ise Manisa'daki Haremin başına geçer.
Star / 22.00

Kırık Ayna yeniden start aldı
Kadir İnanır'ın 'Candar Ağa' rolüyle güçlü bir aşiret ağasını canlandırdığı Kırık Ayna adlı dizinin çekimlerine, kısa bir aradan sonra yeniden başlandı. Dizinin kadrosunda da bazı değişiklikler yapıldı. Dizinin yönetmenliğini bundan böyle Ümit Efekan yerine Orhan Oğuz üstlenecek. Dizinin kadrosundan Burak Hakkı ve Yeşim Büber ayrılırken, Mine Çayıroğlu, Turgay Tanülkü ve Neriman Uğur kadroya katıldı.
9 Şubat 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED