AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

Bir Uzan faciası

Tek geçim kaynağı olan 12 milyar lirasını Uzanlar'a kaptırıp bunalıma giren Ömer Kara intihar etmek istedi. Son anda çocukları aklına gelip bu düşüncesinden vazgeçen baba Kara eve döndüğünde "Paramızı kaybettik artık babam beni okutamaz" diyen kızının damdan atladığını öğrenince yıkıldı...

Uzanlar'a ait İmar Bankası'nda Off Shore hesabındaki 12 milyar lirasını kaybeden Adanalı Kara ailesinin hayatı bir anda zindan oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) İmar Bankası'na el koymasının ardından tek geçim kaynağını kaybedince bunalıma girerek intihara kalkışan ancak son anda çocuklarını düşünerek bu kararından vazgeçen baba Ömer Kara, eve geldiğinde aynı nedenle kızının damdan atlayarak ölmek istediğini öğrenince şok geçirdi.

Bunalıma girdiler

Baba ve kızını birbirinden habersiz aynı andan intihara sürükleyen olaylar zinciri şöyle gelişti: 44 yaşındaki 3 çocuk babası Ömer Kara, 2001 krizinde çalıştığı fabrikadan 12 milyar lira tazminat karşılığı çıkarıldı. Bu parayı İmar Bankası'na yatıran Ömer Kara, faiz geliri ile 5 kişilik aileyi geçindirmeye çalıştı. 10 Haziran 2003 günü faizlerin düşmesi üzerine parasını aynı bankada açtırdığı 'Off Shore' hesabına aktaran Ömer Kara, çok geçmeden bankaya el konulduğunu ve Off Shore hesabındaki paraların devlet garantisi kapsamında olmadığını öğrendi. Baba Ömer Kara, durumu ailesine de anlattı. Olayın ardından iş arayan ancak bulamayan, çevredekilerin yardımı ile ayakta durmaya çalışan eklem hastası baba, bunalıma girerek intihar etmek istedi. Ölmek için bir trenin altına atlamak isteyen baba, bu kararından çocuklarını düşünerek vazgeçti.

Nurcan ağır yaralı

Bu arada ailesinin içinde bulunduğu sıkıntıdan dolayı okuyamayacağını düşünerek ÖSS sonucunu bile beklemeden evlerinin damından atlayıp ölmek isteyen 19 yaşındaki Nurcan Kara, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Babası ile aynı saatlerde intihara karar vererek damdan atlayan, iki ayağı ve beli kırılan Nurcan'ın 3 ay Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi görmesi gerektiği bildirildi. Babasının da aynı saatlerde intihar etmek için evden ayrıldığından haberi olmayan genç kızın, olaydan önce kız arkadaşını telefonla arayarak "Artık paramız da yok. Babam nasıl olsa beni okutamayacak" dediği ve daha sonra babasının kullandığı Sakriyolik isimli ilaçtan yaklaşık 30 adet içerek kendisini evlerinin çatı katından aşağıya attığı öğrenildi.

HER ŞEY UZANLAR YÜZÜNDEN

Olay günü yaşadıklarını anlatırken göz yaşlarını tutamayan Ömer Kara, "Başımı rayların üzerine koyup trenin gelmesini beklediğim sırada çocuklarım gözümün önüne geldi, seslerini duyar gibi oldum. Bunun üzerine ölmekten vazgeçtim. Eve gittiğimde komşularım, 'Ömer Bey neredesiniz? Kızın Nurcan ilaç içip kendini damdan attı' deyince kendimden geçtim. Uzanlar'a kaptırdığım para yüzünden bu hale geldik. Yuvamız dağıldı" dedi. Çaresizlik içinde kıvrandığını anlatan Kara, "Yakınlarımız aralarında para toplayıp bana harçlık veriyor. Bu para kaç gün yeter. Bir iş bulsam çalışırım. Ama onu da bulamıyorum" diye konuştu.



21 Temmuz 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED