AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R
Kim geri zekalı?

Akşam eve gidiyorum, şöyle bir kanalları dolaşıyorum. Bir bakıyorum "Aaa Olimpiyatlar" varmış... Bir program veya filme takılsam Olimpiyatlar'ın yapılmakta olduğu aklıma dahi gelmeyecek.

Eskiden Olimpiyatlar'ı seyredeceğiz diye koşa koşa, kan-ter içinde eve giderdik. Şimdi tesadüfen izleyebiliyorsak izliyoruz. TRT'nin yayınlarında bir tuhaflık var.. Ne coşku, ne heyecan, ne tanıtım... Hiçbiri yok.

Senin üç tane kanalın olacak, spordaki en büyük organizasyonu kafalara çakamayacaksın... Hem de 8500 personelle... Acaba 20 bin kişi mi lazım?...

Emekliler kulübüne dönmüş bizim TRT... Olimpi... YAT... vaziyetleri...

* * *

CHP'li milletvekili Meclis'te "TRT acaba bizim partinin haberlerini ne kadar yayınlıyor" diye sormuş...

Hangi haberleri anlayamadım... Bir Mustafa Sarıgül olayı var, bir de partiden ihraç edilenler... Başka haberlik ne var ki... Düşünüyorum, düşünüyorum aklıma gelmiyor...

* * *

Önceki gün Almanya'dan gazeteci bir arkadaşım geldi. Çocuğunu Frankfurt'ta okula yazdırmış. İlk gün... Alman öğretmen içeri giriyor, çocuk Türk örf ve adetlerine uyarak ayağa kalkıyor. Sonra bakıyor kendisinden başka kalkan yok. Öğretmen hışımla müdürün odasına gidip "Bizim sınıfta bir geri zekalı çocuk var, ben içeri girdim ayağa kalktı" diyor.

Sonuçta çocuk ayağa kalktı diye geri zekalılar okuluna gönderiliyor. İş bununla da bitmiyor. 70 milyonluk Almanya'da 7-8 bin Alman çocuğu geri zekalılar okuluna gidiyor. Bu ülkede yaşayan iki milyon Türk içinden ise 55 bin çocuğumuz geri zekalılar okulunda dayatma ile okutuluyor. Nüfusa göre ortaya çıkan orana baktığımızda bu tüm fizik, doğa kanunlarına, akla ve mantığa ters... Neden böyle diye soruyorum, cevap ilginç:

"Alman hükümeti geri zekalı çocuk başına okula 5 bin euro veriyor. Yani iyi para... Cüzdanı doldurmak isteyen okul, Alman çocukları yerine önüne gelen Türk çocuğuna, basit bahanelerle geri zekalı damgası vuruyor. Milyonlarca euroyu cebe indiriyor. Yani hem ırkçılık yapıyorlar, hem de rant uğruna Türk çocuklarını mahvediyorlar. Kapıları kilitli okullarda geri zekalı eğitimi veriyorlar"...

İnsanın kanını donduracak iddia...

Sevgili Savaş Ay, Sudan'a habere gidip birilerine kardeşlik yaptın.. Asıl bizim şu 55 bin çocuğumuza yapsana bir abilik... Deşifre'den Mehmet Ali Önel, gizli kameranla girsene bu Nazi çocuk kampı okula... Haberciler, televizyoncular nerdesiniz Allahaşkına..?

Kimin geri zekalı olduğunu gösterin şu Almanlara...


25 Ağustos 2004
Çarşamba
 
BEKİR HAZAR


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED