AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R

Trabzonspor gerçeği ve bu geceki sınav

Karadeniz'den esen rüzgar, tüm Türkiye'yi etkilemiş gibi görünüyor. Bugün, hiç bir tartışmaya gerek olmayan bir gerçek var. O da, Trabzonspor'un yıllar önce estirdiği "Karadeniz Fırtınası"nın bugün aynen devam ettiğidir. Süper Lig'te yaptığı 3 maçta 9 puan alarak liderlik tahtında oturması, bu dirilişin bir işaretidir. Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında elde ettiği başarıların altında da bu yükselişin izlerini görmek mümkündür. Trabzonspor bu sezon büyük bir atılımın içine girmiştir. O eski yıllarda, üst üste şampiyon olduğu o günlerdeki gibi, önüne gelen rakibi ezip geçiyor. Elbette, daha ligin başında peşin hüküm vermek doğru değildir. Ama burada bir gerçeğin de altını çizmekte fayda vardır.Tıpkı o ünlü ata sözünde olduğu gibi, "adam olacak çocuk şeyinden belli olur"..

Trabzonspor bu başarılı çizgiye elbette ki oturduğu yerde gelmedi. Ziya Doğan'ın gerçekten büyük bir başarı ile toparladığı Bordo- Mavili takım, çok çalışması ile kendine güvenle, özveriyle yani kısaca bileğinin hakkı ile bu başarıyı yakaladı. Teknik heyeti, yöneticisi ve taraftarı ile bir bütün halinde, bir yumak halinde kenetlenerek hem ligte ve hem de Şampiyonlar Ligi'nde başarıdan başarıya koşuyor. Ciddi, disiplinli, çalışkan ve hiç bir zaman bu sonuçtan şımarmayan tutumlarıyla Trabzonspor bugün Türkiye'nin en güzel futbolunu da oynuyor. Bunu görmezlikten gelemeyiz. Gol atan ve 90 dakika maçı bırakmayan oyunu ile Türkiye'de bulunun yabancı ünlü teknik direktörlerin bile takdir ettiği Trabzonspor'u bekleyen daha çok maçlar var..

Hem Süper Lig ve hem de Şampiyonlar Ligi.. Bugün ligi bir tarafa bırakacağız. Bugün tüm kalbimizle Dinamo Kiev'le yapılacak rövanş maçında Trabzonspor'u destekleyeceğiz. İlk maçta 2-1'lik bir skor yakalayan Bordo- Mavili takımın, bu gece Kiev'i mutlaka elemesi gerekmektedir. İşi başından ciddiye alarak, Avni Aker'de bir tarih daha yazmalıdır Trabzonspor. Bu güce de sahiptir. Süper Lig'te yakaladığı başarıyı, Şampiyonlar Ligi'nde de sürdürmelidir..

Trabzonspor, bu ikinci eleme maçını da kazandığında, çok şeyler değişecek. Önce dünyada büyük prestij kazanacak, Türkiye'de iki takımın Şampiyonlar Ligi'nde temsilini sağlayacak. Sonra, maddi sıkıntı içinde olduğunu bildiğimiz Bordo- Mavili kulübün kasasına para akacak..

Tüm bunları düşünerek diyoruz ki, haydi Trabzonspor, bizi yine sokaklara dök, bir kez daha seninle gurur duyalım, heyecandan kalbimiz çarpsın..


25 Ağustos 2004
Çarşamba
 
DEMİR FEYİZOĞLU


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED