AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Meclis, TCK için toplanıyor

AK Parti, Türk Ceza Kanunu Tasarısı'nı görüşmek üzere TBMM'yi 14 Eylül Salı günü olağanüstü toplantıya çağıracak. AK Partili milletvekilleri, bunun için TBMM tatile çıkmadan önce imza vermişti.

AK Parti, Türk Ceza Kanunu Tasarısı'nı görüşmek üzere TBMM'nin 14 Eylül Salı günü olağanüstü toplantıya çağrılmasını kararlaştırdı. Toplantı çağrısı için AK Partili milletvekillerinin imzaları, TBMM tatile çıkmadan alınmıştı.

MYK toplantısından sonra açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Fırat, Meclis'in TCK tasarısını görüşmek üzere 14 Eylül'de toplantıya çağrılacağını açıkladı. TBMM'nin TCK tasarısı dışında herhangi bir kanuyu ele alınmayacağını açıklayan Fırat, TCK Tasarısı'nın bir mutabakat içinde çıkarılması için özen göstereceklerini de söyledi. Fırat, tasarının temel yasa olarak görüşülebileceğini de ifade etti.

Devrim yasaları TCK'ya girmemeli

"Tasarıda türbana hapis cezası öngören bir hüküm var. Genel kurulda bu konuda bir girişiminiz olacak mı" sorusunda Fırat, şunları kaydetti: "Orada türbana getirilen bir yasak yok. Orada devrim yasalarına bir atıf var. Devrim yasalarından biri olan Kıyafet Yasası'na baktığımız zaman orada bir yasak yoktur. Orada fes, şalvar gibi daha çok erkek kıyafetlerine yasaklama vardır. Benim kanıma göre, zaten bununla ilgili bir yasa var. Dolayısıyla bunu TCK'nın içerisine götürmenin bir fayda getireceği kanısında değilim."

Ekonomi iyi yolda

MYK'da ekonominin de değerlendirildiğini belirten Fırat, Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nazım Ekren'in bilgi verdiğini ve Türk ekonomisinin müspet bir durumda olduğunu söylediğini anlattı. Petrol fiyatlarının artmasına rağmen ekonominin çok etkilenmediğini kaydeden Fırat, "Bu göstergelerden sonra özel bir önlem alınmasına gerek yok. IMF ile yeni bir stand by anlaşması için görüşmeler devam ediyor. 2005'ten itibaren bütçelerimiz yıllık değil 3 yıllık olacak" dedi.

Yargıtay'daki tartışmayı görüşmedik

Fırat, bir soru üzerine, Yargıtay-MİT-Çakıcı ilişkisi ile gündeme gelen tartışmanın MYK'da ele alınmadığını bildirirken de, "Üç erkten biri olan yargı içinde gelişen olaylar tamamen Meclis'in ve Hükümet'in dışında cereyan ediyor. Biz de takip ediyoruz. Ancak taraf değiliz" dedi.

Müezzinoğlu'nun ifadesi kastı aştı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu'nun "bakanların yarısı değişmeli" açıklamasını da değerlendiren Fırat, Başbakan Erdoğan'ın kabine revizyonu konusunda herhangi bir talebi ve önerisinin olmadığını söyledi. Fırat, ''Neye istinaden bunları söyledi bilemiyoruz. Hangi çerçevede konuştuğunu da bilmiyorum. Hükümetin başarılı olduğu ve devam edeceği kanısındayız. Ancak seçilmiş olanların ayni ve ilelebet kalacağı diye de birşey yoktur. Biz de değişebiliriz, milletvekilleri de seçimle değişebilir. Kastı aşan bir ifade kullanmıştır'' diye konuştu. Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın da, MYK toplantısının basına kapalı bölümünde Mehmet Müezzinoğlu'nun sözlerini değerlendirdiği ve "Müezzinoğlu'nun, kendisinin bilgisi dahilinde açıklama yaptığı" yönündeki yorumlara "üzüldüğünü" belirtiği öğrenildi. Erdoğan'ın, MYK üyelerine "Böyle bir açıklamayı nasıl yaptı, çok üzüldüm" diyerek Müezzinoğlu'nun açıklamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

  • VELİ TOPRAK / ANKARA



  • 25 Ağustos 2004
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED