AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

  • 'Partim isterse aday olurum'
    TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başkanlığa yeniden aday olabileceğini, ancak partisi başka bir aday üzerinde anlaşırsa, onu da destekleyeceğini söyledi. Arınç, Manisa Belediyesi Lokali'nde gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, bir gazetecinin, TBMM Başkanlığı için yeniden adaylığı düşünüp düşünmediğini sorması üzerine, "Yine partim aday gösterirse, benim ismim üzerinde uzlaşılırsa yeniden aday olmayı düşünürüm. Benim dışımda bir aday üzerinde grup anlaşır da aday gösterirse kendim gibi desteklerim" dedi.


  • Meclis'e 50 uzman yardımcısı alınacak
    TBMM Genel Sekreterlik teşkilatında çalıştırılmak üzere 50 uzman yardımcılığı kadrosu için başvurular kabul edilmeye başlandı. Adaylar, 31 Ağustos Salı akşamına kadar TBMM Personel ve Özlük İşleri Müdürlüğü'ne şahsen başvuracaklar. ÖSYM'nin 9 Ekim Cumartesi günü yapacağı sınavda başarılı olanlar sözlü sınava alınacaklar. 50 uzman yardımcılığı kadrosundan 25'i hukuk, diğer 25'i ise iktisat, işletme, siyaset bilimi, kamu yönetimi, maliye, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endrüstri ilişkileri ile istatistik mezunlarına ayrıldı. Hukuk ile diğer branşlardaki fakülte mezunları ayrı testlere tabi tutulacaklar ve 100 üzerinden 70 puan alarak ilk 100'e giren toplam 200 aday sözlü sınava çağrılacaklar. Ayrıntılı bilgi www.tbmm.gov.tr adresinden öğrenilebilir.


  • AK Parti'nin Barış Manço'su
    Beline kadar uzanan siyah saçları ve bıyıklarıyla sıradışı siyasetçi görüntüsü veren AK Parti'nin Mersin'in Anamur İlçe Başkanı Şinasi Aslan (46), merhum sanatçı Barış Manço'ya olan hayranlığının tüm engelleri aşmasını sağladığını söyledi. Çiftçi bir ailenin 6 çocuğundan biri olan, 2 çocuk ve bir torun sahibi Şinasi Aslan, uzun saçları için verdiği mücadeleyi şöyle anlattı: "1978'de Konya'da askerken, izinli olduğum bir gün, Alaattin Tepesi'nin önünde bir mağazaya girdim. Mağaza görevlisi bana 'saçınızı uzatın, giydiğiniz her şey yakışır' dedi. Askerliği bitirdikten sonra hayranı olduğum sanatçı Barış Manço'dan esinlenerek saçımı uzatmaya başladım. En büyük tepkiyi babam gösterdi. Hatta beni polise bile şikayet etti. 35 yıl sonra vazgeçti. Son söz olarak '1958 doğumlusun, 58. hükümetin ilçe başkanı oldun. Bunda da bir hayır varmış' dedi." Kendisini kabul eden AK Parti'nin, herkesi kucaklayan bir parti olduğunu kanıtladığını belirten Aslan, "Başbakanımız, hiç kimseyi dini inancı, saçı, başı, rengi, giyinişiyle değerlendirmiyor. Atatürkçüyüm, oğlumun adı Mustafa Kemal. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin üyesiyim. Parti büyüklerimiz bana 'Partimizin Barış Manço'su' diyorlar. Bu grur verici bir şey" dedi.


  • MGK'nın özel gündemi Patrikhane
    Cumhurbaşkanı Sezer'in başkanlığında saat 13.30'da başlayacak MGK olağan toplantısında, iç ve dış gelişmeler değerlendirilecek. Toplantının özel bölümünde patrikhanenin faaliyetleri ile bir süredir tartışılan Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılması konusunun ele alınması bekleniyor. Öte yandan MGK toplantısına katılacak olan bakanlar, dün gece, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bir araya geldi. Yeni Başbakanlık binasında yaklaşık 1.5 saat süren dört bakan katıldı.


  • Denktaş: Sınırlarda kontrol şart
    KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs Rum yönetiminin adanın tümüne hükmetme anlayışı devam ettiği sürece sınırlarda kontrolün şart olduğunu belirtti. Denktaş yaptığı yazılı açıklamada, sınır kapılarındaki yığılmalar nedeniyle bazı kesimlerin pasaportun ardından kimlikle geçişin de kaldırılmasını talep etmeye başladığını ifade ederek, "KKTC'nin varlığını kabul etseler, AB'de olduğu gibi iki egemen devlet arasında anlaşma yapılır ve tüm giriş çıkışlar serbest bırakılır" dedi. Denktaş, "Rumların güler yüzü, parası için milli siperleri boşaltma hakkımız yoktur. Rumların esas milli hedeflerinden ayrılmadık-larını unutmamak gerekir. Nefesini tutan, sabreden, kendine güvenen kazanacaktır" dedi.



    25 Ağustos 2004
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED