AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
Olimpiyat Günlüğü

Atagün, madalyayı garantiledi

Boksta 48 kiloda Atagün Yalçınkaya, yarı finale yükselerek, bronz madalyayı garantiledi. Boks müsabakalarının 12. gününde, akşam seansında yapılan 48 kilo çeyrek final mücadelesinde Yalçınkaya, İtalyan Alfonso Pinto önünde müsabakaya tutuk başladıktan sonra toparlanarak müsabakadan 33-24 galip ayrıldı. Bronz madalyayı garantileyen Yalçınkaya, yarı finalde Cuma günü TSİ 19.30'da Rus rakibi Sergey Kazakov ile karşılaşacak. 81 kiloda İhsan Yıldırım Tarhan ise eski Dünya Şampiyonu Özbek Utkirbek Haydarov'a 16-11 yenilerek elendi.

İrina'nın madalya inadı

Atina 2004 Olimpiyat oyunlarında gülle atma yarışlarında birinci gelen ancak dopingli olduğu ortaya çıkan Rus sporcu İrina Korjanenko'nun aldığı madalyayı iade etmeyeceği bildirildi. Gazeta.ru adlı internet sitesinde yer alan haberde, Olimpiyat Komitesi'nin Korjanenko'ya gönderdiği mektupta birincilik madalyasını iade etmesini istediği, ancak Korjanenko'nun madalyayı Rusya'ya gönderdiği için iade edemeyeceğini söylediğini duyurdu.

Potada Litvanya'nın rakibi Çin

Erkekler Basketbol'da yapılan maçlar sonunda finalistler belirlenirken, en büyük sürprizi Çin'e yenilerek gruptan çıkamayan son Dünya Şampiyonu S.Karadağ yaptı. Çin bu başarısıyla çeyrek final oynamaya hak kazanerken, Litvanya karşısında yeni bir sürpriz gerçekleştirmek isteyecek. Maçlar sonunda Litvanya ve İspanya grup maçlarını yenilgisiz tamamlardılar. Eşleşmeler yarın şu maçlar ve başlama saatleri şöyle: İtalya-Porto Riko (20.00), Litvanya-Çin (16.45), Yunanistan-Arjantin (22.15), İspanya-ABD (14.30).

Rus cimnastikçi hastanelik

Erkekler artistik cimnastik müsabakalarında, atlama beygiri denemesinde düşen Rus Alexei Bondarenko hastaneye kaldırıldı. Madalya şansını yitiren, Bondarenko, dün akşam yaptığı atlama beygiri denemesinde dengesini yitirerek salon zeminine düşmüştü. Organizatörler, Bondarenko'nun belkemiğini incittiğini ve muayeneden geçirilmek üzere hastaneye kaldırıldığını söylediler. Bondarenko, atlama beygiri elemelerini 2. sırada tamamlamıştı.

Fredericks sona doğru

Namibyalı sprinter Frank Fredericks, erkekler 200 metre finalinde yapacağı koşuyla kariyerine son noktayı koyacağını açıkladı. 36 yaşındaki Fredericks, "Bu kadar. 200 metrenin sonu, kariyerimin sonu olacak'' dedi. 200 metrede 19.68 ile dünyanın en iyi ikinci derecesine sahip olan Fredericks, 1992'de 100 metrede Donovan Bailey'e, 1996'da 200 metrede Michael Johnson'a geçilerek 2 gümüş madalya almıştı. Fredericks, tek altın madalyasını 1993 Dünya Şampiyonası'nda 200 metrede aldı.

Yunanistan borç batağında

Yunanistan'ın borcu, olimpiyat oyunları sebebi ile 6 ayda 18 milyar euro arttı. Ülke, AB içerisinde toplam borç oranında liderliğe oturdu. Yunanistan Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre Yunanistan'ın toplam borcu haziran ayı itibarı ile 195.7 milyar euroya ulaştı ve bu rakam GSMH'nin yüzde 125'ini buldu. Yetkililer, bu vesileyle, 2005 yılı bütçesinin çok zor şartlar altında hazırlanacağını hatırlattı.

Bundan dersler çıkarmalıyız

TÜRK Milli Takımlarının Mentörü Doç.Dr.Turgay Biçer, Elvan Abeylegessi'nin olayını bir felaaket olarak değil, deneyim olarak görmek gerektiğini söyledi. Biçer, "Hiçbir zaman başarısız olarak görmemek lazım. Kamuoyu Elvan'ın madalya olayını o kadar büyüttü ama hiçbir madalya yarışmadan alınamıyor'' dedi. Bir sporcuya 'Git madalya al yerine, git yarış, keyif al' demenin daha iyi sonuçlar doğuracağını vurgulayan Biçer, "Çünkü yarış, yarışmadan kazanılmaz. Bu bir felaket değil. Elvan için büyük bir deneyimdir. Bir sporcu pes etmediği sürece yanlış yapmış sayılmaz. Elvan bundan desler çıkarmalı" dedi.

OLİMPİYATTA BUGÜN

28. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın 12. gününde, bugün 3 dalda 8 Türk sporcusu müsabakaya çıkacak. Türk sporcularından atletizmde Selahattin Çobanoğlu, erkekler 800 metre elemelerinde yarışacak. Atina Olimpiyat Stadı'ndaki seçmeler, saat 21.00'de başlayacak. Yelkende ise erkekler mistral sınıfında Ertuğrul İçingir, 11. ve son yarışını bugün saat 13.00'de yapacak.



25 Ağustos 2004
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED