AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Cıvıl cıvıl iftarlar

Bu yıl iftar saatinde, seçenek bol. Her TV kanalının kendi tarzınca hazırladığı iftar programı sunucuları arasında, eğlenceyi es geçmeden modern meddahlığa soyunanlar olduğu gibi, klasik tarzı tercih ederek konuğuyla sohbette karar kılanlar da var.

TV kanalları arasındaki ezeli rekabet, Ramazan ayında da uhrevi havasından ödün vermeden eğlenceli programlar hazırlamaya zorluyor hemen bütün kanalları. TRT yıllarından kalan klasik iftar programı sunumu hâlâ ekranlarda ağırlığını koruyor olsa da, eğlenceyi es geçmeyen modern meddah denilebilecek iftar programı sunucuları da artık en az klasik sunucular kadar yoğun olarak ekranda boy gösteriyor.

ŞAİRİN MAHYALARI

Star'da yayına başlayan ve şair-yazar Sunay Akın'ın sunduğu Mahya Işıkları bu tür Ramazan programlarından biri. İzleyicinin Ramazan kültürüne dair bilgilendirileceği, canlı olarak yayınlanacak programda Sunay Akın, çağdaş bir meddah gibi Ramazan kültürüne uygun olarak ele alacağı konuları ekranlara getiriyor.
[18.00/STAR]

ÇADIRDA İFTAR

Kanal 7'nin sevimli, esprili yüzü Şoray Uzun bu yıl da iftar programını Eyüp Sultan'dan sunuyor. Ramazan çadırından ve sokaktan Ramazan manzaraları, Ramazan gelenekleri ve zenginle fakirin bir araya geldiği iftar sofralarının Ramazan ayı boyunca her gün ekrana getirileceği program, Eyüp Belediyesi'nin kurduğu Ramazan çadırından canlı olarak yayınlanıyor. Şoray Uzun'un esprili sunumuyla renklenen programa birbirinden değerli ilahiyatçı ve sanatçılar konuk oluyor.
[17.00/KANAL 7]

KÖŞKTE RAMAZAN SOHBETİ

Samanyolu'nun klasiği haline gelen İftar Zamanı ise yine Reha Yeprem'in sunumuyla ekrana geliyor. Beylerbeyi Camii'nde kurulan köşkten yayınlanacak İftar Zamanı'nda her gün canlı Kur'an-ı Kerim tilaveti okunacak. Uzakdoğu'dan Amerika'ya kadar tüm dünyanın dolaşılacağı ve değişik Ramazan hikâyelerinin anlatılacağı VTR'ler de İftar Zamanı'nda ekrana geliyor.
[16.20/SAMANYOLU]

SULTANAHMET'İN BÜYÜSÜ

Her Ramazan Sultanahmet Meydanı'ndan yaptığı canlı yayını bu yıl da sürdüren Erkan Tan, Sultanahmet'teki tarihi Ramazan atmosferinin yansıtıldığı mekandan canlı yayınla izleyicilerle buluşuyor. Erkan Tan, konuklarıyla renkli Ramazan sohbetleri yaparak, Sultanahmet Meydanı'ndaki tarihi çarşıyı birlikte geziyor ve orucunu konuğu ve tüm İstanbullularla birlikte açıyor.
[18.20/TV 8]

SOHBETLİ İFTAR

TV5 ise İftar saatinde Tarık Tufan'ın sunuculuğunu üstlendiği İftar Vakti programınını ekrana getiriyor. Ünlü konuklar canlı yayında evlere konuk oluyor.


Hilal TV, Ramazan'la başladı

"Bir aracın kötü kullanımı onun mahiyetini değiştirmez" sloganıyla yola çıkan Hilal TV, Ramazan'la birlikte yayına başladı. Amaç, mevcut TV'lere alternatif olmak.

'Var olmak iletişim kurmaktır', 'Bir aracın kötü kullanımı onun mahiyetini değiştirmez' sloganlarıyla yola çıkan Hilal TV, Ramazan'la yayına başladı. Televizyonun Eyüp'teki binasında düzenlenen tanıtım gecesinde konuşan Genel Müdür Adnan İnanç, nesneleşmiş bir aklın öznel dil kuramayacağını, mevcut televizyon dilinin de onu üreten kültürün hastalıklarıyla malul olduğunu söyledi. İnanç, bu dilin dayatmacı, maddeci ve gayr-ı ahlaki olmayacağını, bunun da kurucu aklının dili olduğunu ifade etti. Hilal TV Genel Yayın Danışmanı Engin Noyan da, TV'lerin kaliteleri ve ideolojik yapıları bakımından kaygıları bulunduğunu belirtti. Bir avuç insanın bir araya gelerek TV kurduğunu dile getiren Noyan, Hilal TV'nin en çok izlenen TV olacağını söyledi. Hilal TV'de Ahmet Taşgetiren, Ulvi Alacakaptan, Mehmet Emin Yıldırım ve Hakan Albayrak programlarıyla yeralacak.

  • HAMİT ETEEVRANS


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Budala Dedektif 2
    Budala Dedektif'in ikinci filminde, hayvan dedektifi Ace'ı bu defa uzak diyarlarda bir görev bekliyor. Ventura bu kez Afrika'ya seyahat eder, buradaki görevi iki kabilenin kutsal kabul ettiği ve büyük kabile savaşının çıkmasını sebep olacak bir yarasayı kurtarmaktır. Çekici bir kabile prensesine âşık olan, Ventura'nın her zamanki maceracılığı ve sakarlıkları devam etmektedir.
    (Ace Ventura: When Nature Calls) Yön: Steve Oedekerk Oyn: Jim Carrey, Ian McNeice, Simon Callow (1995)
    KANAL D / 20.00

    Öldürme Hırsı
    Alain Delon'un başrol oynadığı ve gerçek bir hikayeden beyazperdeye uyarlanan film, 1975 tarihini taşıyor. 1947 yılında hapisten kaçan suçlu Emile Buisson'un hayatını konu alan film, suç/macera türünden hoşlananlar için kaçırılmaması gereken bir klasik niteliğinde. Sinema Büyüsü kuşağında ekranlara gelecek olan Öldürme Hırsı, günün en nitelikli yapımı.
    Orijinal Adı: Flic Story Yön: Jacques Deray Oyn: Alain Delon, Jean-Lous Trintignant Türü: Suç / Macera / Dram
    TRT 2 / 21.00

    İhanet
    Sevgilisi Kate'in, 5 milyon frankla evden ayrılmasından bir kaç dakika sonra Wiley'in stüdyosunu basan polisler, sahtekarlıkla suçladıkları ressamı göz altına alırlar. Aradan iki yıl geçer. Wiley cezasını tamamlayarak hapisten çıkar ve barmenlik yaparak Kate'in ihanetini unutmaya çalışır. Bir gün Kate çıkagelir. Yeni bir kimliği ve mafya babası olan bir sevgilisi vardır.
    (Framed) Yön: Dean Prisot Oyn: Jeff Goldblum, Kristin Scott Thomas, Todd Graff, Michael Lerner (1990-Komedi)
    TV8 / 21.05

    Üç Kral
    Körfez Savaşı sırasında Amerikan ordusunda görevli olan Troy, Chief ve Conrad savaşta hiç heyecan yaşamamaktan yakınmaktadırlar. Bu esnada gizli bir harita bulurlar ve bu haritanın bir altın kasasını gösterdiğini öğrenirler. Haritayı gösterdikleri Yüzbaşı Archie ile birlikte altının peşine düşmeye karar verirler. Amaçları Saddam'ın askerlerinin korumasında olan topraklardaki gizli altını bulmak ve zengin birer kişi olmaktır.
    (Three Kings) Yön: David O. Russell Oyn: George Clooney, Mark Wahlberg, Ice Cube, Spike Jonze, N. Dunn (1999)
    TGRT / 21.30

    Minnie ve Moskowitz
    Gençliğinde okulun en popüler kızı olan Minnie kendini 40 yaşında, boşanmış bir kadın olarak bulduğunda hayatla yüzleşmek durumunda kalır. Bir müzede küratör olarak çalışan Minnie'nin yeni sevgilisiyle de ilişkileri hiç parlak değildir. Bu kötü durumdan onu kurtaracak kişi ise bir otopark görevlisi olacaktır.
    (Minnie and Moskowitz) Yön: John Cassavetes Oyn: Gena Rowlands, Seymour Cassel, Val Avery (1971)
    Cnbc-e / 22.00

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Ailelerin arası iyi, bu kez Aslı ve Cem gergin
    Gülse Birsel, Ata Demirer ve Levent Üzümcü'nün rol aldığı Avrupa Yakası'nda, Volkan ve Sertaç kavga edip birbirlerine nispet yapıyor. Volkan, yeni arkadaşı olarak Tacettin'i benimserken, Sertaç ise Cem'de karar kılar. Tabii ki Cem'in bundan haberi yoktur. O fotoğraf çekmeye başlamıştır ve fotoğrafını çektiği mankeni, Aslı kıskanmaktadır. Cem'in anne ve babasıysa, bu sefer skandalsız, usulünce kız istemek için tekrar gelirler. Ancak Aslı ve Cem'in arası gergindir.
    [ 20.00 / ATV ]

    Sarı Gelin'in türküsünün hikayesi İpek Yolu'nda
    Türksoy'la İpekyolu Ramazan'ın ilk gününde Hasan Harakani'nin yaşamını ekrana taşıyor. Mevlana, Ahmet Yesevi, Nakşibendi gibi alimlerin manevi hocası olan Hasan Harakani Hazretleri'nin yaşamı İpekyolu'nda ekrana geliyor. Kafkas halklarının paylaşamadığı Sarı Gelin türküsünün gerçek öyküsü de İpekyolu'nun araştırmalarıyla gün yüzüne çıkıyor. Sarı Gelin ve sevgilisi Şeyh Senani'nin Allahuekber Dağları'ndaki mezarı ve türkünün hikayesi de programda ekranlara getiriliyor.
    [ 00.00 / KANAL 7 ]

    Fırat, Erol'un peşine düşüyor, Erol yılmıyor
    Başrollerini Tamer Karadağlı ve Azra Akın'ın paylaştığı Yağmur Zamanı'nda, Fırat, Naz'ın uykusunda ağzından kaçırdığı 'Erol'un kim olduğunu soruşturur. Erol'sa pes edeceğe benzememektedir. Eylül'den özür dileyip, sadece arkadaş olduklarını söylerken, diğer taraftan da başka planların içindedir. Eda, babasından gizli saklı fotoğrafçılık eğitimi için şansını dener. Evin "Fareli Köyün Kavalcısı" Bora ise yatılı okula gider.
    [ 20.00 / SHOW TV ]
    5 Ekim 2005
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED