T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 14 ŞUBAT 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kani Yılmaz'a 7 yıl sonra gelen infaz

PKK, muhalif Kürtleri bir bir susturuyor. PKK'dan ayrılarak PWD'yi kuran isimlerden Kani Yılmaz, Apo'nun getirilmesinden 7 yıl sonra infaz edildi. Sırada Nizamettin Taş'ın da olduğu iddia ediliyor.

Behçet
Güngör

PKK'da uzun yıllar aktif rol oynayan Kani Yılmaz, terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye'den ayrılma sürecinde Avrupa'da ona güvenli bir ülke bulundurmadığı için öldürüldüğü iddia edildi. 15 Şubat 1999'da Türkiye'ye getirilen Öcalan'ın, PKK'nın Avrupa sorumlusu olan Yılmaz, bu süreçte Öcalan'ın tutuklanarak Türkiye'ye gönde-rilmesine sebep olduğu belirtiliyordu. Yılmaz'ın bombalı saldırıyla öldürüldüğü tarih ile Öcalan'ın tutuklanarak Türkiye'ye getirilme tarihi olan 15 Şubat'ın birbirine yakın tarihler olmasına dikkat çekti.

Yılmaz'ın öldürülmesinde DTP'nin sergilediği tutum da dikat çekti. Bugüne kadar Kürt önde gelenlerini hedef alan siyasi cinayetlere sert açıklamalarıyla dikkat çeken ve hemen tepki gösteren DTP, Kani Yılmaz'ın öldürülmesi konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

MUHALİFLER ÖLDÜRÜLÜYOR

Öte yandan, PKK kendine muhalif Kürtleri bir bir susturmaya devam ediyor. PKK, Yılmaz cinayetinden önce de kendisinden ayrılan Hikmet Fidan, Kemal Sor, Sipan Rojhelat'ı öldürtmüştü. Bu arada, PWD'den yapılan açıklamada Kani Yılmaz'ın PKK'nın askeri kanadının en güçlü kişisi olan Murat Karayılan'ın koruması tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü. Murat Karayılan'ın korumalığını yapan ve PKK özel kuvvetlerinde yer aldığı belirtilen Urfa Hilvanlı Numan (Veli Çat) ile HPG askeri istihbarat üyesi Bitlisli Serdar adındaki kişilerin bu cinayeti işledikleri ileri sürüldü.

RÖPORTAJ YAPAMADI

PWD kaynaklarından alınan bilgiye göre; Kani Yılmaz ile Serdar Kaya röportaj için Süleymaniye'deki Zagros Tv'ye giderken Veli Çat'ta onlarla gitmek istedi. Araca binen üç kişi Süleymaniye yakınlarında bir benzin istasyonunda durdu. Bu sırada araca bir paket içinde bombayı yerleştiren Çat, işinin çıktığını ileri sürerek araçtan ayrıldı. Çat'ın araçtan 800-900 metre uzaklaştıktan sonra uzaktan kumandayla bombayı patlattığı öne sürüldü.

Kani Yılmaz'ın öldürülmesi emrinin Murat Karayılan tarafından Bitlisli Serdar kod adlı kişiye bildirıldiği, onun da cep telefonuyla şifreli olarak bu bilgiyi suikastan bir gün önce Çat'a ilettiği öğrenildi. Serdar'ın telefonda şifreli olarak Çat'a "Amcanın doğum günü var, gel" dediği, buradaki 'Amca' kelimesinin Öcalan'ı, 'doğum günü' kelimesinin Öcalan'ın Şubat ayında yakalandığı için Şubat ayını, 'gel' kelimesinin ise bu suikasti işle anlamına geldiği ifade edildi.

CİNAYETLER SÜRECEK

PKK'nın kendisi gibi düşünmeyenlere karşı siyasi cinayetelerini sürdüreceği ifade edildi. Örgütün çözülmemesi için PKK'nın özel bir infaz timi oluşturduğu belirtiliyor. PWD'yi, Osman Öcalan, Kani Yılmaz ve Nizamettin Taş'ın kurduğuna işaret eden Kürt muhalifler, Osman Öcalan'ın baskılardan dolayı PWD'den ayrıldığını, Kani Yılmaz'ın öldürüldüğünü, sırada ise Nizamettin Taş'ın bulunduğunu belirtiyorlar. PKK'nın bir sonraki hedefinin Taş olacağı ifade ediliyor.

Türkiye'de toprağa verildi

Irak'ta 4 gün önce bombalı saldırı ile öldürülen terör örgütü PKK'nın eski Avrupa Sorumlusu Kani Yılmaz lakaplı Faysal Dunlaycı ve beraberindeki Sabri Tori'nin cenazeleri yakınları tarafından önceki gün Habur sınır kapısından Türkiye'ye getirildi. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine getirilen terör örgütü üyesi Dunlaycı'nın cenazesi şehir mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından burada önceden hazırlanan mezara gömüldü. Cenazeye Dunlaycı'nın annesi, ağabeyleri ile kız kardeşlerinin yanısıra yakınları katıldı. Cenazenin ilçeye getirilişinde güvenlik güçleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yakınları tarafından alınan Sabri Tori'nin cenazesi ise Batman'a gönderildi.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi