T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 14 ŞUBAT 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ağlatan kura

TOKİ'nin Pendik'te yaptırdığı 544 orta gelir grubu konut Feshane'de çekilen kura ile sahiplerini buldu. Kurada ev sahibi olmaya hak kazananlar sevinç gözyaşlarına boğuldu

TOKİ'nin Pendik'te yatırdığı 544 orta gelir grubu konut Feshane Kültür Merkezi'nde çekilen kura ile sahiplerini buldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TOKİ İstanbul Birimi Başkanı Yusuf Aluç'un da katıldığı kura çekim törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Feshane Kültür Merkezi'ni dolduran umutlu kalabalığa hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, en büyük hedeflerinin, İstanbulluların ucuz ve güvenli konut hayalini gerçekleştirmek olduğunu tekrarladı.

TOKİ İLE BİRLİKTE 40 BİN KONUT

TOKİ ile birlikte 40 bin konut yaptıklarını, KİPTAŞ'ın da bu yıl 25 bin konutun temeli atacağını anlatan Kadir Topbaş, konut kampanyalarının bundan sonra yoğun şekilde devam edeceğini açıkladı.

Daha sonra noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimine geçildi ve ilk kuraları Başkan Kadir Topbaş çekti. Ev sahibi olmaya hak kazanan Selahattin Çelik, büyük bir heyecanla kürsüye gelerek, ilk defa müracaat ettiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Talihli Hacer Kara, "Bu kadar insan içinde hiç umudum yoktu" diye konuştu. Sevincini sahnede Başkan Topbaş ve küçük kızı Nurgül ile paylaşan Ayşe Özgirişken, "Çok iyi bir eşim ve ailem var. Çok güzel çocuklarım var. Allah olmayanlara da nasip etsin" dedi.

  • İSMAİL ZELVİ

    47 bin YTL'ye kaliteli konut

    Pendik'te orta gelir gurubu için 2+1 ve 3+1 nitelikli 544 konut inşa ediliyor. Konutların 192 adedi 2+1 nitelikli brüt 94.91 metrekare, 352 adedi de 3+1 nitelikli 132.17 metrekare. 2+1 konutların şerefiyesiz bedeli 47 bin YTL, 3+1 konutların şerefiyesiz bedeli 67 bin YTL. 2+1 konutlar için 3 bin 446, 3+1 konutlar için 6 bin 397 kişi müracaat etti. Satış sırasında şerefiyeli satış bedellerinin yüzde 10, 15 veya 25'i peşinat olarak tahsil edilecek. Borç bakiyesi ise, yüzde 10 peşinatlı seçenekte 96 ay, yüzde 15 peşinatlı seçenekte 108 ay ve yüzde 25 peşinatlı seçenekte 120 ay vade ile ödenecek. Konutlar 14 ayda tamamlanacak.


    Her mahalleye bir bilgi evi

    Güngören'de çocuklara bilgiye ulaşma ve kullanma becerisini kazandırmak için açılan 'bilgi evleri'ne bigunü kadar bin 500 çocuk üye oldu. Başka Karaman, her mahalleye bir bilgi evi açma sözü verdi Güngören Belediyesi'nin çocuklara, bilgiye ulaşma ve kullanma becerisini kazandırmak için başlattığı 'bilgi evi' projesinin startı veriliyor. Bilgisayar ve internetin yanında, çocuklara yönelik kapsamlı kütüphane ve etüt salonu bulunan bilgi evlerinde, çocukların ders çalışmasına yardımcı olacak öğretmenler ve psikologlar görevlendirildi. Ücretsiz üyelik kartı ile yararlanılabilecek olan bilgi evleri şimdiden bin 500 üyeye ulaştı. İlk etapta, Güneştepe'deki belediyeye ait Eğitim ve Kültür Merkezi'nin giriş katı ile Haznedar Kuyulu Camii'nin altında kurulan bilgi evleri, uygun mekân bulundukça her mahallede çocukların hizmetine sunulacak. Belediye Başkanı Yücel Karaman, sağlıklı eğitim ortamı ve sosyal faaliyet için uygun mekân bulunmayan gençlerden, kendilerini geliştirmesini beklemenin haksızlık olacağına dikkat çekerek, "Öncelikle 6 okulumuzun ağır bakımını yaptık, tuvaletlerini yeniledik, bahçe düzenlemesini tamamladık. Gerektiği yerde sınıfları zemininden tavanına kadar yeniden elden geçirdik. 'Özürlü sınıfı' yaptık. 'Bilgi evleri' konseptini iyice geliştirerek, çocuklarımızın önünü açacak projeler başlattık" diye konuştu. 400 kişilik kapasitesine rağmen bilgi evlerine şimdiye kadar bin 500 kişinin üye olduğunu vurgulayan Karaman, 2006 içinde iki bilgi evi daha açacaklarını söyledi. Belediye Eğitim ve Kültür Müdürlüğü'nün, öğretmen ve çocuk psikologlarından kurduğu ekip, 100 bin kitap tarayıp 5 bin kitaplık birer kütüphane oluşturdu.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

    Sertifika elde sıra işte

    Beyoğlu Belediyesi'nin Avrupa Birliği (AB) fonu destekli el becerisi kursuna katılan 65 kursiyere sertifika verildi. Boğaziçi Üniversitesi Vakfı'nın, dokümantasyon ve arşivleme, internette e-iş geliştirme, ahşap oyuncak ve aksesuar yapımı olmak üzere üç ayrı dalda 5 ay boyunca eğitim verdiği kursiyerler, TÜYAP'taki sertifika töreninde işadamlarıyla buluşturuldu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, toplantıya katılan işadamlarına, kurslarından mezun olan gençleri değerlendirmeleri çağrısında bulundu. İşadamları, gençleri değerlendirecekleri yönünde söz verdiler. Sertifika programını bitiren ve artık iş sahibi olmak isteyen gençler törende kendilerini ve iş yaşamındaki beklentilerini anlattı. Kursiyerlerden Elif Çulcu "Sağmalcılar Lisesi mezunuyum. Programdan çok iyi şekilde mezun oldum. Ahşap oyuncak ve aksesuar yapımı üzerineydi aldığım dersler. Bu bölümle ilgili bir iş bulma hayalim var" diye konuştu.

  • SEVDA ALKAN


    İstanbul'a ilk kadın başkan vekili

    Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bir günlük İngiltere ziyaretinde, Topbaş'ın yetkilerini AK Parti Meclis Üyesi Derya Yanık üstlenecek. Önceki dönemlerde Topbaş'a Meclis Birinci Başkan Vekili İdris Güllüce vekalet ediyordu. Başkan vekaletinin sembolik bir konu olduğunu söyleyen Meclisteki 22 kadın üyeden biri olan Yanık, "Sayın Başkan'ın bana tevdi ettiği vekalet görevini önemli buluyorum. Derya Yanık olarak şahsi bir algılamadan çok bayan meclis üyesi olarak bunu önemsiyorum. Bu bir ilk" diye konuştu.


    155'e günde 14 bin alo

    155 'Polis İmdat' telefonunu günde 11 bin ila 14 bin kişinin aradığı, bunlardan yüzde 60'ının boş çıktığı, yüzde 40'ının polisi ilgilendirdiği belirtildi. Servis, 12/24 çalışma esasına göre 1 grup amiri, 25 operatör, 60 hat ile günün 24 saati toplam 3 grup amiri ve 106 polisle hizmet veriyor.


    Yeraltına gaz deposu

    Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentin 2.5 aylık ihtiyacı olan doğalgazın Silivri'de Marmara Denizi'nin altındaki yeraltı mağaralarında stoklanacağını bildirdi. Başkan Kadir Topbaş, kışın dolduğu için boşa akıtılan barajların sularının da yeraltı su kaynaklarına aktarılacağını söyledi.


    14 Şubat Sevgililer Günü etkinlikleri

    Gökyüzünde izdivaç

    Maltepe Belediyesi'nin, Pegasus Havayolları'yla birlikte yaptığı etkinlik kapsamında üç çift, İstanbul-Antalya arasında gökyüzünde düzenlenecek törenle dünyaevine girecek. Gökyüzündeki nikahı, Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse kıyacak. Nikah yolculuğuna, genç çiftlerin yakınlarıyla basın mensupları da katılacak.

    Sevgi tramvayı

    Beyoğlu'nun simgesi haline gelen tramvay büyük ebatlarda kalplerle süslenecek. Programa katılacak davetliler 'Sevgi Tramvayı'nın ardından 20 gitarist eşliğiinde Taksim'e kadar yürüyecek. İstiklal Caddesi'ndeki tellere büyük ebatlı, üstünde sevgi içerikli cümleler yazılı kalpler asılacak.

    Aşkımla erir misin?

    Nişantaşı'nda Abdi İpekçi Caddesi'nde 14 çift evliliğe adımlarını "Aşkımla Erir Misin?" sorusuyla atacak.Bu romantik teklif sonrasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, art arda 14 çiftin nikahını kıyacak. Sibel Tüzün, saat 12.00'de başlayacak tören sonrasında mini bir konser verecek.

    Sevda mektupları

    Eminönü Belediyesi, saat 11:00'de 'Aşk mektupları' sergisi açacak. Sergide Voltaire'den Bayan Denis'e, Victor Hugo'dan sevgilisi Juliette'ye kadar, tarihte pek çok ünlünün yazdığı mektuplar sergilenecek. Başkan Nevzat Er, saat 13.00'te, bugün evlenecek çiftlerin nikahını kıyacak.

    Yıldız Şale Köşkü açıldı

    19. yüzyıl Osmanlı Mimarisi'nin nadide örneklerinden Yıldız Şale Köşkü, yeniden ziyarete açıldı. Köşkte tarihi ahşap objelere zarar veren böceklere karşı ilaçlama yapıldı. Türkiye'de ilk defa "fümigasyon" yöntemiyle yapılan ilaçlamanın başarılı bir şekilde uygulandığı ifade edildi. Ziyaretçiler hafta içi 4 YTL, cumartesi ve pazar günleri 2 YTL, öğrenciler 1 YTL ücretle köşkü gezebilecek.

  • İSTANBUL (A.A)

    Sömestr için servis ücretsiz

    Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş sömestr tatilinde velilerin servis ücretlerine ödeme yapmaması yönünde kararı alındığını ve bu kararın uygulanacağını açıkladı. Velilerin herhangi bir sorun karşısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Beyaz Masa 153 veya (212) 455 13 00 numaralara şikayetlerini bildirebilecekleri belirtildi. n (ANKA)


    Nöbetçi Eczaneler

    AVRUPA YAKASI

    ALİBEYKÖY NERGİS 4271717
    Akşemsettin Mh. Cengiz Topel Cd. No:113
    ALTINŞEHİR UMUT 6485446
    Tahtakale Mh. Yoluç Cd. No:13/1 Tahtakale
    ARNAVUTKÖY/BEBEK MACİT METE 2650535
    Arnavutköy 1.Cd. No:85 Arnavutköy
    AVCILAR YAŞAM 5931129
    Merkez Mh. Belediye Cd. No:31/3
    BAKIRKÖY AYŞEM 5713464
    İncirli Cd. No:53/A
    MEKKİ 5720764
    Kartaltepe Mh. Terakki Cd. No: 51/3
    BAYRAMPAŞA DERMAN SUNAR 5659901
    Orta Mh.Maltepe Cd.Alba Sit. Yan Yolu No:23
    BEŞİKTAŞ ASLAN 2115571
    Barbaros Bulvarı No:18 Balmumcu 2122748018
    ÖZLEM 3274158
    Ihlamurdere Cd.Mısırlı Bahçe Sk. No:7/A 2123274159
    BEYOĞLU ERDEM 2517271
    Sıraselviler Cd.Güney İş Hanıno:84-86/A
    BÜYÜKÇEKMECE EMEK 8721999
    Emekevler Çarşısı No:7 Beylikdüzü
    ÇAĞLAYAN SADABAD 2951541
    Sadabad Cd. No:40 Kağıthane
    EMİNÖNÜ VEZNECİLER 5224291
    Vidinli Tevfik Paşa Cd. No:34 Vezneciler
    ESENLER ÇEVRE 6106903
    İnönü Cd. No:59/A (PTT Yanı)
    FATİH DRAMAN DOĞUŞ 6211787
    Derviş Ali Mh. Draman Cd. No:3
    HORHOR 5250249
    Horhor Cd. No:74/B (Aksaray Metro İstasyonu Yanı)
    GAZİOSMANPAŞA GÜLŞEN 6147316
    Merkez Mh. Çukurçeşme Cd. No:52 (Özel G.O.P. Hast. Krş.)
    GÜNGÖREN DÜRÜST 5546482
    Camlı Kahve Posta Cd. No:16/B 5053310
    SEVGİ 5532027
    Sanayi Mh. Malazgirt Cd. No:14
    HALKALI/İKİTELLİ ATAKENT TUANA 4726500
    Halkalı Mh.Başb.Toplu Kont.Atakent 1.Etap F4 İş Merk. K.Çekmece
    KÜÇÜKÇEKMECE BULUT 6245087
    Fatih Mh. 27 Mayıs Cd. Derya Apt.A Blok No:20/1
    MECİDİYEKÖY GÜVENEVLER 2179753
    Esentepe Cd.No:1/13 (Özlem Taksi Durağı Önü)
    SARIYER SİNEM 2717682
    Şehit Mithat Yılmaz Cd.No:42/1
    ŞİŞLİ DİLARA 2305938
    19 Mayıs Mh. Operatör Raifbey Sk. No:7/1 Şişli
    MİNA 3208908
    Okmeydanı, Darülaceze Cd. Bilaş İş Merk. A Blok No:31/12
    ZEYTİNBURNU ÇİĞDEM 5108453
    Veliefendi Mh. 112. Sk. No:17/A (Adliye Yanı-huzurevi Karşısı)
    PINAR 6799648
    Seyit Nizam Mh. G-35 Sk. No:15 (Seyit Nizam Sağlık Ocağı Karşısı)

    ANADOLU YAKASI

    BEYKOZ FAKİOĞLU 4131689
    Paşabahçe Mh.Çubuklu Cd. No:71/1 Paşabahçe
    MERKEZ 4654387
    Hülagü Cd. No: 1
    BOSTANCI DUYGUM 4105952
    Kocayol Cd. No:6/3 Şenesevler
    SEYHAN 4165523
    Bayar Cd. Okur Sk. No:9/1 Kozyatağı
    KADIKÖY GÜLİN 3469053
    G.Şahap Gürler Cd. No:6/1 (Deniz Oteli Sırası)
    NEŞELİ 3482371
    Hasanpaşa Mh. Kurbağalıdere Cd. No:94/B
    KARTAL LALE 4733583
    Ankara Cd. No:8
    MALTEPE GÖKÇE 3525699
    Feyzullah Cd.No:16/C
    PENDİK PEN 3903749
    Batı Mh. Orhan Maltepe Cd. No:24/2
    TUZLA HALE 4460225
    Cami Mh. İnönü Cd. No:82/A (Petrol Ofisi Karşısı)
    ÜSKÜDAR REYHAN 3105983
    Selami Ali Efendi Cd. No:24/9
    TRABZON 5533161
    Zeynep Kamil Hastanesi Çocuk Servisi Karşısı


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi