T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 14 ŞUBAT 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Evet, 18 doğru ama Baykal için yapmadık

CHP lideri Baykal'ın tarlasının '18 Uygulaması'yla bulvar cepheli arsaya dönüşmesiyle ilgili açıklama yapan Belediye Baştanı Evcilmen, "18'lerde Baykal'ın hissesi yerinden oynatılmadı. Kişiye özel değil bölgenin tamamına yöneliktir" dedi

CHP'li Antalya'nın alt kademelerinden Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP lideri Deniz Baykal'ın Zeytinköy'deki tarlasının, İmar Kanunu'nun 18. maddesine tâbi tutularak 'bulvara cephe ve köşebaşı' arsa haline getirilmesiyle ilgili olarak, "kişiye özel değil, bölgenin tamamına yönelik" olduğunu söyledi. Evcilmen, emlakçıların yaklaşık 2.5 milyon YTL değer biçtiği 5 bin 326 metrekare arsanın 269 bin YTL değerinde olduğunu bildirdi.

Evcilmen, düzenlediği basın toplantısında 'yetkilerini kullanarak Baykal'ın Antalya Zeytinköy'de bulunan arsalarını, Termesos Caddesi'ne cephe ve köşe başı parseller konumuna getirdiği' iddialarını cevaplandırdı. Arsanın 1987'de alındığını dile getiren Evcilmen, Termesos Caddesi'nin imar planı tadilatının 1991'de yapıldığını ve bu dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'nın DYP'li olduğunu söyledi.

DYP ZAMANINDA

Bugün 'köşebaşı' diye adlandırılan parselin '18 Uygulaması'nın 1994, imar plan revizyonunun da 1998 yıllarında DYP'li belediye başkanı zamanında yapıldığını anlatan Evcilmen, 2000 yılında Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan uygulamanın sadece Termesos Caddesi'nin açılıp temizlenmesine yönelik olduğunu kaydetti. Arsayla ilgili yapılan tüm uygulamalar boyunca Baykal'ın hissesinin hiçbir şekilde yerinden oynatılmadığını ve plan tadilatlarının kişiye özel değil bölgenin tamamına yönelik olduğunu belirten Evcilmen, "Parseller, bulvara cephe ve köşebaşına getirilmiş yakıştırmaları gerçekleri saptıran, maksatlı, kabul edilemez bir yaklaşımdır'' dedi.

DEĞER 269 MİLYON YTL

Arsanın Baykal'a ait olduğunu bir yıl önce öğrendiğini ifade eden Evcilmen, "1987'de o bölgeden arazi almak cesaret işi. Şahsıma sorsanız ben almazdım o dönem. Riskli bir yatırımmış ama risk lehte gelişmiş'' dedi. 1987 yılında alınan bir arsanın değer kazanmasının çok normal olduğunu ifade eden Evcilmen, "Maliye Bakanlığı'nın 2006 yılı asgari arsa ve arazi metrekare birim fiyatına göre Zeytinköy'deki 5 bin 326 metrekarelik arsa 269 bin YTL değerindedir'' diye konuştu. Evcilmen, Baykal'dan arsasıyla ilgili verginin bu değer üzerinden hesaplanacağını kaydetti.

  • ANTALYA (A.A)

    Tazminat davası açacağım

    Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, kendisini eleştiren AK Parti Antalya İl Başkanı Hamza Taş'a tazminat ve ceza davaları açacağını söyledi. Evcilmen, "Trilyonluk rant sağlamışım, yalan söylemişim' laflarını kullanan siyasetçi, attığı adıma dikkat etmeli'' dedi. Hamza Taş, Evcilmen'in 2001 ve 2002 yıllarında yaptığı '18 uygulaması' ile Deniz Baykal'ın 65 milyona aldığı tarlasını 3,5 trilyon liralık arsaya dönüştürdükten sonra CHP'ye geçip aday olduğunu ileri sürmüştü. Taş, "Dürüstlük edebiyatı yapanların el altından nasıl planlar yapıp birilerini zengin ettiği ortadadır. Sözkonusu arazi ham olarak bakıldığında değeri 3,5 trilyondur" demişti.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi