T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 14 ŞUBAT 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yusuf KAPLAN

İnsan soyunun düşmanları

Hz. Peygamber'i karikatürize etmeyi düşünen zihin yapısı, hem sıkıntısını ilkel bir saldırı ve hakaret yönetimiyle gidereceğini düşünen karikatür bir zihin yapısıdır; hem de aslında insanı, Tanrı'yı, dinleri, medeniyetleri karikatürize ettiğinin farkında bile değildir. Türkiye'deki laik çevreleri, Batılıların, kendilerinin fiilen yapamayacakları bir şeyi, İslâm'ı Türk toplumunun hayatından tümüyle tasfiye etme işini, kendilerine havale ettiklerini kavrayamayacak kadar sığ, ezberci, korkak, projesiz, iddiasız; sadece bugünü kurtarma ve vaziyeti idare etme kaygısıyla hareket eden ufuk ve zihin daralması yaşayan Batılıların sömürgeci emellerine alet olan "gönüllü acentalar"dır.

Laiklerin bilmesi gereken şey şu: Oturup Batı uygarlığının hikayesini bizzat Batılılardan okumaktır; buradaki gönüllü acentaların saplantılı, arızalı, yalan yanlış yazıp çiziktirdiklerinden değil.

Bugünkü yazıyı, Batı uygarlığının, sonuç itibariyle, nasıl bir devasa cinayet şebekesi gibi çalıştığını gözler önüne seren üç Batılı aydından ve düşünürden yapacağım alıntılara ayırıyorum. Bu alıntılara baktığımız zaman, İslâm'ın hangi saiklerle terörle özdeşleştirilme ihtiyacı hissedildiğini anlamakta zorlanmayacağımız anlaşılacaktır. İşte alıntılar:

"...dünya çapında girişilen kültür katliamı, önce kapitalist, sonra 'sosyalist' sömürü ve nihayet Avrupa'yı da tehdit etmeye başlamış bulunan emperyalizm, bunların hepsi dünyaya Avrupa'dan yayılan düşünceler ve çılgınlıklardır. Bugün dünyanın her yanını saran demir çağının kaynağındaki karışım, barbarlığın teknikle ve bilimle karışımı, Avrupa'da gerçekleştirilmiştir. İnsan soyunun en büyük düşmanları Avrupa'dan çıkmıştır. Totalitarizm kesinlikle bir Avrupa icadıdır. İnsan soyunun nükleer silahlarla yok edilmesi bile, doğum beratına bakılırsa Amerikalıların işi olmakla birlikte, köklerine inildiğinde Avrupalıların eseridir." Edgar Morin, Avrupa'yı Düşünmek, s. 130-131.

"Akıl tohumları dünyaya, akla dayalı eleştiri biçiminde, efsanelerin hizmetine giren aklamacılık biçiminde ve barbarlıkların hizmetine giren araçsal akıl biçiminde yayıldı. Hümanizma tohumları,... yer yer insan haklarının tanınmasını sağladı, ama bunun yanı sıra bir çok yerde insanları ezmenin üzerine geçirilen bir kılıf olmaktan da kurtulamadı. Bilimle teknik de ikircimli yolculuklarını sürdürüyorlar; yer yer kitlelere olağanüstü yararlar sağlarken, yer yer de olağanüstü felaketlere neden oluyorlar." Morin, s. 131.

"Müslümanlar, diğer dinlere karşı hoşgörülü davranmışlardır. Hıristiyanlarsa, öğüt vermek ve öğrenmekten başka bir şeyle emredilmedikleri halde, hatırlanamayacak kadar eski zamanlardan beri kendi dinlerinden olmayanları, ateşle, kılıçla ortadan kaldırmışlardır. Eğer Araplar'ın ve Türkler'in yerine Asya'ya egemenliği Hıristiyanlar ele geçirmiş olsalardı, Yunan Kilisesi'nden tek bir iz bırakmaz, bir zamanlar bu kıtada yaşayan Hıristiyanlara hoşgörüyle davranan Müslümanlara göz açtırmazlardı." "Biz (Hıristiyanlar), insan türünü katletme, canına okuma, kökünü kazıma sanatında diğerlerinden çok daha deneyimli olmanın tartışılmaz üstünlüğüne sahibiz." Bayle, Dictionary, Mahomet maddesi.

"Bazı Hıristiyanlar, Hıristiyanlığın kılıçla yerleştirilmediğini ileri sürüyorlar; bunlar hangi dönemden sözediyorlar? Oniki adamın kılıçla yola çıkmaları elbette imkânsızdı. Güçsüzdüler; fakat Hıristiyanlığın allameleri, ne zaman ki kılıç kuşanabilecek güce ulaştılar, o zaman kılıç da kullandılar, kazık da kullandılar, mızrak da. Baş rahibin uşağının kulağını kesen Peter, eğer gücü yetseydi, aynı tutkuyla uşağın başını da keserdi; efendisinin de tabii. Kaldı ki, Hıristiyanlık, temel olarak kendisini İncil'e dayandırmıştır; İncil'se kılıçla yerleştirilmiştir, hem de kılıcın en keskin tarafıyla, korku salarak değil, insanların kökünü kazıyarak. Yahudiler, kimseyi Yahudileştirmezler, ama sağ da bırakmazlardı." Thomas Paine, The Age of Reason, s. 161.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi