YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


'Kıbrıs iki devletli olacak'

Denktaş, Cenevre'deki temasları sırasında, "Sorunun çözümü iki devletli olacaktır, sizin ve Rum tarafının yapması gerekenler var" şeklinde mesaj aldıklarını söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Cenevre'ye, KKTC halkı adına, sağlam ve kalıcı bir barışa zemin hazırlamaya yardımcı olmak için gittiklerini belirterek, görüşmelerde, Türk tarafının çözüm önerilerini kapsamlı bir şekilde masaya koyduklarını söyledi. KKTC'ye dönen Denktaş, Ercan Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, temasları sırasında, "Sorunun çözümü iki devletli olacaktır, bunun için sizin ve Rum tarafının yapması gerekenler var" şeklinde mesaj aldıklarını ifade etti.

Rum basınında, Rum Yönetimi lideri Glafkos Klerides'in, Amerikalılar'a ve İngilizler'e "Eğer böyle gidecekse New York'a gitmem, istifa ederim" şeklinde tehdit ve şantajlar yaptığına dair haberler çıktığına işaret eden Denktaş, şöyle konuştu:

"Eğer doğruysa Rumlar'ın taktiğidir, istediklerini elde etmek için bu tür şantajlara, tehditlere ve baskılara tevessül edebiliyorlar. Ve şimdiye kadar da sonuç almışlardır. Bu kez, öyle sanırım ki, işin ne kadar ciddi olduğunu, Türk tarafının kararlılığını, varolan bir devletin bayrağını gönderden indirerek ve bu devlet yokmuş gibi davranarak meselenin halledilmesinin mümkün olmadığını ve bunun da hak ve adalet ile bağdaşmadığını herkes görmekte ve anlamaktadır."

'Bir öneri gelmedi'

Görüşmelerde, herhangi bir öneri sunulmadığını ve Rum tarafından kendilerine bir öneri gelmediğini ifade eden Denktaş, uzlaşma isteyenin ambargoları kaldırması gerektiğini dile getirdi.

Denktaş, ABD Başkanı Bill Clinton'ın son Kıbrıs raporuna da değinerek, raporda, "iki kesimli, iki toplumlu federasyondan" bahsedildiğine işaret ederek, bunun yanlış olduğunu ve raporun kendilerini üzdüğünü söyledi. Denktaş, önkoşulsuz görüşmeler yapılması kabul edildiği için Cenevre'ye gittiklerini anımsatarak, "Clinton'ın, taraflardan bir tanesinin ister göründüğü ama gerçekte hiç istemediği aşikar olan bir formülü raporuna koymasının taraf tutmak anlamına geldiğini" ifade etti.

Klerides: Dolaylı görüşmeler anlamsız

KIBRIS Rum Yönetimi lideri Glafkos Klerides, "dolaylı görüşmelerin artık anlamsız olduğunu ve özlü görüşmeler yapılması gerektiğini" söyledi. Cenevre'de Türk tarafı ile görüşme yapmadıklarını ifade eden Klerides, bu sürecin devam etmesinden yana olmadıklarını, bunu arabuluculara da söylediğini kaydetti. Klerides, kendilerine, "konfederasyon konusunda hiçbir şey söylenmediğini" belirtti.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...