YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Ruslar suya zehir kattı

Ruslar, bir çok Çeçen köyünün kullandığı Argun nehrine zehir kattı. Zehirli sudan içen kadın ve çocuklardan büyük çoğunluğu ölürken, yüzlercesi de hastane kapısında ölümü bekliyor.

Rus askerleri, bir çok Çeçen köyünün istifade ettiği, Argun nehrine zehir kattı. Nehrin, zehirli suyundan içen kadın ve çocuklardan büyük çoğunluğunun öldüğü ve yüzlercesinin de hiçbir hizmet ve ilaç sunmayan hastenelerin kapısında ölümle yüzyüze bekletildiği açıklandı.

Rus birlikleri tarafından, nehirlerin zehirlenmesinden dolayı sivil halkın içilecek veya kullanılacak su bulamadıkları belirtildi. Bundan dolayı, ileriki günlerde sivil halk arasında hastalık başgöstermesinden korkuluyor. Öte yandan, Rusya'nın Gürcistan ve Çeçenistan sınırında 21 Arap öldürdüğünü iddiası, Çeçen kaynakları tarafından yalanlandı.

Çeçen kaynakları ise, bilakis bunun Rusya hükümeti tarafından, Arap mücahitlerden korkan askerlerine moral vermek amacıyla uydurulduğunu belirttiler.

Moskova'nın gücü sivillere yetiyor

Çeçen mücahidlerin, Rus üslerine saldırı tehditleri üzerine binlerce sivil halk, korkak Rus askerlerinin hedef tahtası olmamak için Çeçenistan'dan kaçtı. Sleptsovsk'taki Rus kaynakları, birinci Çeçen savaşı sırasında 6 Ağustos 1996'da Çeçenlerin Grozni'ye ani saldırı düzenleyerek kenti Rus birliklerinden geri almaları nedeniyle bu tarihin yıldönümünde Çeçenlerin saldırı tehditleri yüzünden başkent Grozni, Gudermes, Argun, Şali ve Urus-Martan kentlerinden yaklaşık 2 bin kişinin sınırı geçerek, binlerce Çeçen mültecinin bulunduğu İnguşistan'a girdiklerini belirtti.

Bu arada, Çeçen Lider Aslan Mashadov'un ordusunun komutanı İsa Munaiev, Grozni'de yayınladığı bildiride, Rus ordusunun en az 15 kontrol noktasını ve birçok üssünü hedef aldıklarını duyurdu.

21 bin Rus askeri öldü

Kavkaz-Center Ajansı yeni savaşın başladığı tarihden itibaren, 21 bin Rus askerinin öldüğünü ve binlerce sivilinde hayatını yitirdiğini açıkladı. Çeçen sivillerden ise 40-45 bin kişinin öldüğü belirtilen açıklama ayrıca, sivil halkın ölmesine rağmen neden uluslararası kurumların faaliyete geçmediği, sert dille eleştirildi. Çeçen halkının, Bosna ve Kosova trajedisinden daha kötüsüyle yüzyüze oldukları belirttildi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Ecevit'ten KKTC'ye red
Başbakan Ecevit, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve bankalar kriziyle patlak veren KKTC-Türkiye gerginliğine son vermek isteyen Lefkoşa'nın görüşme talebini yanıtsız bıraktı.
'Kıbrıs iki devletli olacak'
Denktaş, Cenevre'deki temasları sırasında, "Sorunun çözümü iki devletli olacaktır, sizin ve Rum tarafının yapması gerekenler var" şeklinde mesaj aldıklarını söyledi.

Castro, Gore ve Bush'u beğenmedi
Küba lideri Fidel Castro, ABD'de Kasım'da yapılacak seçimlere katılacak Başkan adaylarını "tarihteki en sıkıcı ve sönük adaylar" olarak tanımladı. Castro, yaklaşık 200 bin kişiye hitaben yaptığı konuşmada, "Emperyalist komşumuzda seçim zamanı. Bize müdahale ve zorbalık eden küstah hasmımız Amerikan yönetiminin Başkan adaylarını biliyoruz" dedi.
"Bugün hegemonyacı süper gücün liderliği için yarışan, bu denli sıkıcı ve sönük karekterli, tarihe malolamayacak ve somut ölçütlerden ilkelerden yoksun iki kişiyi belki de hiçbir zaman görmedik" diye konuşan Castro, Cumhuriyetçi aday George Bush ve Demokrat aday ABD Başkan Yardımcısı Al Gore'un, "derin inançlı" Abraham Lincoln, "akıl sahibi ve bilge devlet adamı" Franklin Roosevelt ve "ahlaklı" Jimmy Carter'ın "sönük birer gölgesi olduklarını" söyledi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...