YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Bir Çatlı'yı tanır mıydı?

Çevik Bir ile ilgili şok bir iddia daha ortaya atan Mehmet Eymür, "Çevik Paşa acaba Çatlı'yı tanır mıydı? Olur ya, bir akrabasının problemli bir işini halletmesi için tanıştırılmıştır" dedi.

MİT eski Daire Başkanı Mehmet Eymür internetteki sitesinde şok açıklamalar yapmaya devam ediyor. Eymür, memurlarla ilgili kanun hükmünde kararname tartışmalarına katılarak bazı kişilerin devlete verdikleri zararını devlet memurlarının zararının yanında öneminin olmadığı söyledi. Eymür, PKK'ya yardım ettiği için soruşturma geçiren işadamlarının milletvekili, Bakan hatta Cumhurbaşkanları ile işbirliği içinde olduğunu iddia etti. Eymür, Çevik Bir ile ilgili şok bir iddia daha ortaya atarak Bir'in Abdulah Çatlı ile tanıştığını ima etti.

Memurların işten atılması ile ilgili kararnameyi Başbakanlık'ın "Katiller bile maaş alıyor" şeklinde savunmasına tepki gösteren Mehmet Eymür, kararname ile ilgili tartışmalara girmeyeceğini belirterek aşağıdaki soruları soruyor:

"Memurun suçu çerez kalır"

"PKK'ya yardım ettiği hususunda soruşturma geçiren bazı işadamları, bu devletin milletvekili, Bakanları ve hatta Cumhurbaşkanları ile içli dışlı, yat sefalarında, yurtdışı gezilerinde, VİP salonlarında. Bunların ülkeye verdiği tahribat, sıradan memurun verdiği zarardan daha mı az?"

"Bu ülkenin en önemli organı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, uyuşturucu kaçakçısı, katil, dolandırıcı, çete mensubu birçok insan barınmadı mı? İnci Baba bile neredeyse milletvekili olmuyor muydu? Tuncay Mataracı, Mustafa Bayram, bugün mahkeme kapılarında dolaşan Ercan Vuralhan, bir zamanlar bu ülkenin milletvekili, Bakanı değil miydi? DGM'de hakkında 'çete' davası açılmış bulunan Mehmet Ağar, tekrar milletvekili seçilmedi mi? Devlet bunlara da maaş, hem de en yükseğinden ödemiyor mu?"

Balık baştan kokar!

"Uyuşturucu kaçakçılığına adı karışan, Sarı Avni'nin dünürü, emekli Albay Ali İhsan Cesur, İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda Cumhurbaşkanı danışmanı olarak çalışmadı mı? O özel statülü bir devlet memuru değil miydi? Batık bankaların, çete davası sanıklarının yanında, yönetim kurullarında yer alan emekli paşalar, devletin emekli maaşı bağladığı en üst dereceli memurlar değil mi?" "Eymür, sitesinde bu soruları yönelttikten sonra "Balık baştan kokar. Bunların suçları yanında memurun suçu çerez kalır"dedi.

Olur ya belki tanıştırılmıştır!

Emekli Orgeneral Çevik Bir ile ilgili tartışmalar gündemdeki yerini korurken, Mehmet Eymür Bir ile ilgili yeni iddialar ortaya attı. "Bugünlerde Çevik Bir paşa gündemde olunca aklımıza geldi" diyen Mehmet Eymür, "Çevik Paşa acaba Abdullah Çatlı'yı tanır mıydı?" diye sordu. Çevik Bir'in Çatlı'yı tanıdığını ima eden Mehmet Eymür, "Olur ya, müşterek bir dost, bir akrabasının problemli bir işini halletmesi için tanıştırmıştır" dedi. Eymür, Bir ile ilgili bir kaset olduğunu iddia ederek, " Hanefi Avcı'da, paşa ile ilgili bir bant vardı? Ne oldu acaba? Avcı'nın bant koleksiyonunda hâlâ duruyor mu? Ortaya çıkarsa da, ne olduğunu tam olarak öğrenip, biz de meraktan kurtulsak. İnsan bazen merakını yenemiyor" dedi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Kansere yeşil silah
Kanser tedavi metodlarının hasta sayısının ancak yarısını iyileştirebilmesi karşısında, uzmanlar artık doğal ve bitkisel yöntemlere başvuruyor
55 yıl sonra AYNI ACI
Hiroşima'ya atılan atom bombası nedeniyle ölen 140 bin Japon bir kez daha anıldı. Onbinler, dünyaya çağrı yaparak atom silahlarının imha edilmesini istedi.
Yeşil yakalanır ama konuşturulmaz
Elkatmış, "Yeşil"in yaşadığına dair duyumların yoğunlaştığını belirterek, "Yeşil yakalansa bile konuşturulma-yacak" dedi.
'Din' olmadan olmaz
AB ilkelerine göre hazırlandığı belirtilen yeni nüfus cüzdanlarında din hanesinin yer almamasına kızan vatandaşlar, 'Kimliklerimizde İslam ibaresi olmalı' dediler.
17 Ağustos'ta düğün yok
İzmit'te hiçbir çift, depremin yaşandığı gün olan 17 Ağustos'a nikah günü almıyor. Felaket nedeniyle geçen yıl evlenemeyen çiftler ise, bu yıl Temmuz ayını seçtiler.
On bin öğretmene müjde
Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Devlet Memurluğu Sınavı`nı kazanan 25 bin 250 öğretmen adayı haricinde 10 bin 579 öğretmen adayının daha atanacağını belirtti. Sınavı kazanan adayların kaç puan aldığına bakılmaksızın ihtiyaç karşılanıncaya kadar her branşta ayrı ayrı değerlendirme yapılarak atamaların yapılacağını söyleyen Bostancıoğlu, özellikle meslek eğitimine ağırlık vereceklerini ifade etti.
Bu arada MEB öğretmen atama işlemlerine başlayabilmek için, Devlet Memurluğu Sınavı'ndan 70 puan alma koşulunun kaldırılmasına ilişkin yönetmelik değişikliğinin bir an önce çıkmasını bekliyor. Bakanlığın, İngilizce, Edebiyat, Okul Öncesi braşlarında öğretmen ihtiyacı bulunuyor.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...