YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Muhalefetsiz olmaz

Adalet Bakanı Türk, Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin sınırlandırılmasının Anayasa değişikliği gerektirdiğini, bunun için muhalefetle uzlaşmanın şart olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin kısıtlanmasına ilişkin Anayasa değişikliği konusunda partiler arasında uzlaşmanın şart olduğunu söyledi.

Türk, adli yargı 36. son dönem ve 38. hazırlık döneminin başlaması dolayısıyla Hakim ve Savcı Adayları Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı. Bakan Türk, törende yaptığı açılış konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türk, Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin kısıtlanmasına ilişkin tartışmalar hakkındaki görüşünün sorulması üzerine, TBMM Partilerarası Uyum Komisyonu'nun Anayasa değişikliklerine ilişkin çalışmalarını sürdürdüklerini, bu çerçevede Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin kısıtlanmasının da gündeme gelebileceğini belirterek, "Anayasa değişiklikleri tek başına yapılabilecek bir şey değildir. Gerek Anayasa değişikliklerine yönelik teklif verme, gerekse bu tekliflerin kabulü için gerekli olan sayı fazladır. Dolayısıyla bu konuda partiler arasında uzlaşma şarttır. Hükümet bunu bir tasarı halinde götüremez. Bunun milletvekilleri tarafından teklif edilmesi gerekir" dedi.

Hakim ve savcılara 'vicdan' uyarısı

Adalet Bakanı Türk, hakim ve savcı adaylarına seslenirken cumhuriyetin niteliklerini korumanın en önemli görevleri arasında bulunduğunu belirterek, 21. yüzyıldaki gelişmelerin bazı kanunlarda da değişikliği zorunlu kıldığını anlattı.

Türkiye Adalet Akademisi'nin kurulmasıyla yargıda kalitenin yükseleceğini, meslek içi eğitimin sürekli hale geleceğini bildiren Bakan Türk, hakim ve savcılara, adaletin tecelli ettirilmesinde Anayasa, yasa ve vicdanlarına göre karar vermelerini istedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...