YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Gülen hakkındaki tutuklama kararı İstanbul'da bozuldu

Yüksel'in canı sıkıldı

Nuh Mete Yüksel'in gayretiyle Ankara 2 No.'lu DGM'nin Fethullah Gülen Hoca hakkında verdiği gıyabi tutuklama kararı İstanbul 2 No.'lu DGM tarafından kaldırıldı.

İstanbul 2 No.'lu DGM heyeti, Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel'in ısrarlı tutumu üzerine, hakkında gıyabi tutuklama kararı verilen Fethullah Gülen'in gıyabi tutukluluğunu itiraz yolu kapalı olarak ve oybirliğiyle kaldırdı. Şerafettin İste başkanlığındaki İstanbul 2 No.'lu DGM heyeti, Gülen'in avukatlarının itirazı üzerine, 23 Ağustos 2000 tarihinde kendilerine gönderilen 12 klasörden oluşan dosyanın incelenmesini dün tamamladı. Heyet, istem doğrultusunda Fethullah Gülen hakkındaki gıyabi tutuklama kararını kaldırdı. İstanbul 2 No.'lu DGM heyeti, Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gıyabi tutuklama istemini ilk reddeden Ankara 1 No'lu DGM Yedek Hakimliği'nin kararındaki gerekçeyi usul ve yasaya uygun buldu.

Yüksel: Takdir hatası

Öte yandan Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel, İstanbul DGM'nin Fethullah Gülen hakkındaki gıyabi tutuklama kararının kaldırılmasını "takdir hatası" olarak nitelendirdi.

Yüksel, gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu yanıtlarken, "Kararı takdir hatası olarak yorumladım. Bence takdir hatası var. Bundan sonra normal prosedür devam edecek. Biz davamızı açacağız" diye konuştu.

Davayı ne zaman açacağı sorusuna da Yüksel, "En kısa zamanda" karşılığını verdi. Savcı Yüksel, İstanbul DGM'nin kararına itiraz yolunun açık olup olmadığı sorusunu da, "İtiraz edemiyoruz. Yasal hakkımız yok" diye yanıtladı.




Kağıda basmak için tıklayın.

Onlar erdi muradına...
ÖSS Yerleştirme sonuçları açıklandı. Lisans programlarına 156 bin 898, ön lisansa 105 bin 959 öğrenci yerleştirildi. Öğrencilerin çoğunluğu açıkta kaldı.
Belçika'yla işler karışık
Fehriye'yi serbest bırakan Belçika, Bakan Türk'ün yargılama taleplerine cevap vermedi
Leyla'nın ailesi de suçlu
Leyla Alkış'ın ailesi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. SHÇEK, "Aileler çocuğu sokakta çalıştırmanın suç olduğunu ve bunun cezasız kalmayacağını bilmek zorunda" dedi.
Radikal özür dilesin
The Guardian'daki bir makaleyi kaynak göstererek, Kur'an-ı Kerîm'i ucuz ve çirkin iftiralarla karalamayı amaçlayan bir yazı yayımlayan Radikal gazetesi müslümanlardan özür dilemelidir.
Dücane Cündioğlu'nun yazısı...
Balina mı, paraşüt mü?
Sayıştay'ın yeni binasında çıkan ve tonlarca arşivin yanmasına neden olan yangının bir sabotaj sonucu çıkmış olacabileceği ileri sürüldü.
Devlet Bakanı Yüksel Yalova
'Hesap vermeye hazırız'

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...