YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Çirkin adam!

MHP Ordu Milletvekili Enginyurt, Erbakan'a çirkin hakaretler yağdırdı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin olay milletvekili Cemal Enginyurt'un, MHP Erzincan İl Kongresi'nde Erbakan hakkında "çift dilli şeytan" demesi, başta Erzincan olmak üzere tüm Türkiye'de tepkilere neden oldu.

Enginyurt'u MHP lideri Bahçeli'nin de uyardığı öğrenilirken, Erbakan'ın, 20 milyarlık tazminat davası açacağı bildirildi.

Ağza alınmayacak sözler

MHP Ordu Milletvekili Enginyurt, konuşmasında, "28 Şubat'ta altınıza ettiniz. Bugün utanmadan MHP'ye dil uzatıyorsunuz. Allah bunun hesabını soracak. Eli yok ki şamarı vurdukça yatırsın. Şimdi Vural Savaş vasıtasıyla vurdukça yatırıyor" dedi.

312. maddenin kaldırılmasına da karşı çıkan Enginyurt, "Biz kaldırılmasın diyoruz. Anti-demokratik olduk. Hele Bülent Arınç, ne konuştuğunu bilmeyen adam bile faşist demeye kalktı" diye konuştu.

'Rahmetli Erbakan' ne demek?

Ne söylediğinin farkında olmayan Enginyurt, Erbakan'a 'Rahmetli Erbakan' diye hitap ederken, "Rahmetli Erbakan, niye ceza aldı? Erzincan'a geldi 'Ne mutlu Türküm diyene' dedi. Çift dilli şeytan. Bitlis'e gitti. 'Ne mutlu Türküm diyene' ne demek? Siz Türküm derseniz, Kürtler'in de Kürtüz demeye hakları olur' diyerek memleketi bölücülüğe sevketti. Bunun cezası idamdır" dedi.

Önce Apo'nun hesabını versin

MHP'li Cemal Enginyurt'un çirkin sözleri, Erzincan milletvekillerinin tepkisini çekti. DYP'li Sabahattin Karakelle, "70 yaşında bu ülkeye Başbakanlık yapmış bir kişi için idam isteniyor. Peki Öcalan idam edilmesin mi? Önce Apo için verdiğiniz sözü yerine getirin. Ülkücülük hiçbir partinin tekelinde değildir" dedi.

Siyasi seviyesi görüldü

FP Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya da, "Enginyurt, politik seviyesini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu sözlerle halkımız arasında bölücülüğe yol açmamalıdır. Erbakan gibi bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş bir kişiyi sırf düşüncelerinden dolayı idam etmeyi düşünen Enginyurt, önce Öcalan'ın idamını nasıl engellediğinin hesabını versin. Başörtülülerin üniversitelerden atılmasına, Kur'an kurslarının kapatılmasına nasıl imza attığının hesabını versin" dedi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Muhalefetsiz olmaz
Adalet Bakanı Türk, Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin sınırlandırılmasının Anayasa değişikliği gerektirdiğini, bunun için muhalefetle uzlaşmanın şart olduğunu söyledi.
Kanun bile olsa Anayasa'ya aykırı KHK'nın, TBMM'de 'kanun' olsa bile Anayasa'ya aykırılık gerekçesiyle iptal edilebileceği ortaya çıktı. Anayasa Mahkemesi'nin örnek kararı bulunuyor
Akbulut New York'ta konuşacak
TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, Birleşmiş Milletler ve Parlamentolararası Birlik'in ortak girişimiyle New York'ta yapılacak Ulusal Meclis Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere eşi Samia Akbulut ile ABD'ye gitti. Akbulut, Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, toplantının amacının uluslararası işbirliğini güçlendirecek önemlerin tartışılması olduğunu söyledi.
Akbulut, "Bu çerçevede ulusal parlamentoların, uluslararası karar alma mekanizmasına ve işbirliğine daha geniş bir biçimde katılmalarını ve böylece halkının sesinin uluslararası arenada daha fazla duyulmasını sağlamanın, bu genel amaca hizmet edeceği düşünülmektedir" dedi. Akbulut, parlamento başkanları ile temaslarda bulunacak.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...