YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


ATEŞ VE BARUT

Barış sürecini askıya alan İsrail, savaş için tüm hazırlıkları tamamladı. Filistin lideri Arafat karşılık vermeye hazır olduklarını açıkladı. Ortadoğu, tarihinin en kritik saatlerini yaşıyor.

İsrail Başbakanı Ehud Barak, Filistin yönetiminin Şarm El Şeyh Zirvesi'nde ele alınan düzenlemeleri yerine getirmediği ve ayaklanmanın durmadığını gerekçe göstererek, barış sürecini askıya aldıklarırı açıkladı. Barak İsrail televizyonuna yaptığı açıklamada Fİlistin'e verilen sürenin hemen sonrasında yapılan açıkmada, barış sürecinin 'gerektiği kadar' askıya alındığını ve son üç haftada meydana gelen olayları görmezlikten gelemeyeceklerini açıkladı. Bu arada İsrail ordusunun savaş için hazırlıklarını sürdürdüğü ve takviyelerde bulunduğu gözlendi.

İsrail saldırılarında 8 şehid daha

İsrail helikopterleri, Beytüllahim yakınlarındaki Beyt Sahur yerleşim bölgesine ateş açtı. İsrail helikopterleri, silahlı Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çatışmaların yaşandığı Batı Şeria'daki Beyt Sahur'a ateş açtı. Batı Şeria'da dün çıkan çatışmalarda, toplam 7 Filistinli hayatını kaybetti. Nablus'ta ise bir çocuk İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Arafat: Savaşa hazırız

İsrail'in, Filistinli liderleri şiddetin sona ermesini hedefleyen Şarm El Şeyh'de varılan anlaşmayı yerine getirmemekle suçlayarak, barış sürecine ara verebileceğini duyurmasının ardından, Filistin lideri Yaser Arafat, Arapların İsrail tehditlerine karşılık vermeye hazır olduklarını söyledi. Arafat, İsrail'in Arap Birliği zirvesinin ardından barış sürecine ara verebileceği yönündeki açıklamasını değerlendirerek, "Bu beklediğimiz açıklamaydı. Bu Arap liderlerine hitap eden küstahça bir açıklamadır ve buna karşılık vermeye hazırız" dedi.

Annan: En kritik saatler

BM Genel Sekreteri Annan, Ortadoğu'da önümüzdeki 48 ila 72 saatin hayati önem taşıdığını belirtti ve yeni tahriklerden kaçınılması çağrısında bulundu. Son olayları yatıştırmak ve ateşkes sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla bölgeyi ziyaret eden Annan Güvenlik Konseyi'ndeki konuşmada, "Patlamaya hazır bir bölgede durumu daha da vahimleştirecek eylemlerden kaçınılması gerektiğini" bildirdi.

Hizbullah: Petrol silahını kullanın

Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah, Filistin-İsrail çatışmalarında Filistinlilerin yanında yer almalarına rağmen, Arapların "petrol silahını" kullanmaktan korktuklarını söyledi. Nasrallah, "Arapların elindeki en önemli silahlardan biri petroldür. Ancak Arap liderleri, bunu bir silah olarak kullanmaya cesaret edemediler" dedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...