YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Avrupa'lı Beşiktaş ve G.Saray ligde kozlarını paylaşıyor

YILDIZLAR SAVAŞI

Siyah-Beyazlılar, taraftarının desteğiyle zorlu rakibini yenerek kötü gidişe dur demek istiyor.
Şampiyonlar Ligi'nde lider olan Sarı-Kırmızılı takım, ligde de avantajını korumayı hedefliyor.

Biri yaralı, biri havalı

Ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden iki dev, Türkiye Ligi mücadelesi için bugün İnönü Stadı'nda karşılaşıyor. Avrupa'da ve Türkiye'de oynadığı futbolla büyük eleştiriler alan ancak kötü futboluna Leeds maçında son veren Beşiktaş ile hem Avrupa'da hem Türkiye'de liderliğini sürdüren Galatasaray'ın mücadelesinde ligimizin en büyük yıldızları kapışacak.

Kartal moral arıyor

Beşiktaş ligin 3., Galatasaray ise ilk derbisine çıkacak. Her iki ekip de 3 puan alıp önümüzdeki çarşamba oynayacakları Şampiyonlar Ligi 5. maçları öncesi moral bulmak istiyor. Beşiktaş, Leeds maçındaki futboluyla ümitlenirken, Galatasaray'da ise Emre'nin sakatlığının geçmesi moralleri yükseltti. Saat 19.00'da başlayacak maçı Mustafa Çulcu yönetecek. Maçı Tele on naklen yayınlayacak.

301. randevu

Ezeli rakipler bugün 301. kez karşı karşıya gelecek. 22 Ağustos 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan rekabette, bugüne dek yapılan 300 maçın 104'ünü Galatasaray, 94'ünü ise Beşiktaş kazanırken, 102 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. 76 yıllık rekabette, Sarı-Kırmızılıların attığı toplam 426 gole, Siyah-Beyazlılar 403 golle karşılık verdi.

Cimbom üstün

42 yıllık geçmişi bulunan iki ekip Birinci Futbol Ligi'nde bugüne dek 82 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray, genel maçlardaki üstünlüğünü, lig maçlarına da taşıyarak, rakibine galibiyetlerde 27-21'lik üstünlük kurdu. Taraflar 34 maçta ise eşitliği bozamadı. Siyah-Beyazlılar bu maçlarda 84, Cimbom 93 gol attı. Geçen sezon yapılan lig maçlarında ise G.Saray 1 beraberlik 1 galibiyet aldı.

Kartal 8 maçtır yok

Bu akşamki derbiye ev sahipliği yapacak olan Beşiktaş 2,5 yıldır Galatasaray karşısında galip gelemiyor. Siyah-Beyazlılar Galatasaray ile yaptığı son 8 maçta rakibini yenemedi. Kartal, bu maçlarda 4 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı. Rakibine en son 15 Mayıs 1998'de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında, uzatmalarda 2-1'lik skorla yenilen Galatasaray, daha sonra hiç kaybetmedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...