YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Bildiğini okudu

Başbakan Bülent Ecevit'in açıklamasına katıldığını belirten Cottarelli, giderayak Türk Telekom'un özelleştirilmesini ve KİT açıklarının kapatılmasını istedi.

Türkiye'de 10 gündür sürdürdüğü görüşmelerini tamamlayan IMF Türkiye Masası Şefi Corlo Cottarelli, Londra'ya gitmeden önce yaptığı basın toplantısında Başbakan Ecevit'in önceki günkü sert çıkışına tamamen katıldığını belirterek basını suçladı.

IMF heyetinin, Stand by çerçevesinde Ankara'da sürdürdüğü üçüncü gözden geçirme görüşmelerinin tamamlanmasının ardından, Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp ile basının karşısına çıkan IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, hükümetin taahhüt ettiği gibi davrandığını söyledi.

Bu görüşmelerde 2000 yılı bütçesini ele aldıklarını belirten Cottarelli, 2001 bütçesi ile ilgili çalışmaları Ekim ayının ikinci haftasında Türkiye'ye gelerek yapacaklarını söyledi.

Hükümetin ekonomik performansını da övmeyi ihmal etmeyen Cottarelli, enflasyondaki 8 aylık rakamların petrol fiyatlarındaki artışa rağmen iyi durumda olduğunu, sözlerine ekledi.

Cottarelli, Türk Telekom'da yeni gelişmeler olduğunu belirterek, Türk Telekom özelleştirmesinin hızlandırılması gerektiğini bildirdi. Cottarelli, büyüme hızının da yaklaşık yüzde 7 civarında olacağını söyledi.

KİT açıkları için zam yapın

Bankacılık üst kurulu'nun oluşturulması ile 8 bankanın yeniden yapılandırılarak özelleştirileceğini beklediklerini açıklayan Cottarelli, KKDF oranlarındaki artışın talebi kısmada önemli payı olacağını hükümetinde bu konuda yaptıklarının olumlu olduğunu belirtti.

KİT açıklarına da değinen Cottarelli, hükümetin petrol fiyatlarındaki artışı fiyatlara yansıtmamasının KİT açıklarını artırdığını, mevcut durumun böyle gitmesi halinde tehlike sinyalleri vereceğini belirterek, üstü kapalı petrol'e zam yapılması gerektiğini ileri sürdü.

DEMİRALP'TEN PEMBE TABLO

Hazine Müsteşarı Demiralp de IMF ile görüşmelerin 2000 yılının 8 aylık bir dönem çerçevesindeki ekonomik ve mali performansı ile bu kritik piyasalardaki gelişmeler üzerinde durulduğunu bildirdi. Ekonomik gelişmeler çerçevesinde ihtiyaç duyulabilecek tedbirlerin, yeri geldiğinde alındığını belirten Demiralp, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu kesintisinin yüzde 3'den yüzde 8'e çıkartılmasının olumlu bir önlem olduğunu kaydetti.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...