|
|
 |
12 Eylül'cüler yargılanmalı
Çağdaş bir Anayasa hazırlanarak 12 Eylül mağdurlarının haklarının geri verilmesini isteyen DİSK Genel Başkanı Çelebi, "12 Eylül sorumluları derhal yargılanmalı" dedi.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Diş Hekimleri Birliği (TDHB), Türk Eczacıları Birliği (TEB), TTB ve Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB), "12 Eylül'ü unutmayacağız" adlı ortak bir bildiri yayınladı.
IMF ve Dünya Bankası istedi
Türk Tabipleri Birliği Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, bildiriyi okuyan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, darbenin, "IMF ve Dünya Bankası destekli 24 Ocak 1980 kararlarının uygulanabilmesi için gerekli siyasal ve toplumsal ortamı yaratabilmek için gerçekleştirildiğini" iddia ederek, "12 Eylül dendiğinde, yüzbinlerce insanımıza yapılan işkenceler, zindanlar, yasaklar, sansürler, anti-demokratik yasalarla yaratılan toplumsal paranoya ile yaşama sevincini kaybeden insanlarımız akla gelmekte. Bunlar 12 Eylül dendiğinde ilk akla gelenler ve yalnızca buzdağının görünen yüzü" diye konuştu.
Yeni bir Anayasa yapılmalı
"12 Eylül döneminin, dayatılan yasal düzenlemelerin ortadan kalkması ile son bulacağını" savunan Çelebi, "tüm demokratik unsurların katkısı ile çağdaş bir Anayasa hazırlanması ve tüm hukuksal düzenlemeler gözden geçirilerek 12 Eylül mağdurlarının haklarının geri verilmesi ve 12 Eylül sorumlularının yargı önüne çıkarılması gerektiğini" vurguladı.
|
 |
|