YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


'ARTIK BİTTİ' DENİLEN G.SARAY KAPTANI DÖRT AYDA YENİDEN ZİRVEYE ÇIKTI
GERÇEK PROFESYONEL

21 yıldır Cimbom'da

11 yaşında G.Saray'da başlayan futbol hayatına büyük başarılar sığdırdı. Geçen 21 yıla rağmen ne futbolundan ve de hırsından bir şey kaybetmedi

1987'den bu tarafa Galatasaray defansının değişmez ismi olan Bülent Korkmaz, unutulmaya yüz tutmuşken, son dört ayda yeniden zirveye çıktı. O'nu en son Arsenal'le oynanan UEFA Kupası final maçında sağ kolu boydan boya sargılı haliyle oynarken hatırlıyoruz. Fatih Terim'in, "Bülent gibi 5 futbolcunuz olsa, dünyayı yenersiniz" dediği 'Cengaver' lakaplı Bülent'le Terim'in ve Hakan Şükür'ün gidişinden, G.Saray'a kadar bir çok konuyu konuştuk:

Terim büyük kayıp

Fatih Terim'in Fiorentina'ya gitmesinden sonra takımın büyük kan kaybettiğin söyleyen kaptan Bülent, "Fatih hoca alınan başarılarda en büyük paya sahip. Yerinin doldurulması çok zor. Terim ile futbol şevkimiz ve motivasyonumuz arttı. Gitmesi Galatasaray için büyük kan kaybı oldu" dedi.

Çok kan kaybettik

"Terim'den sonra Arif ve Hakan'ında gitmesi bizi şaşırttı. Ama çok futbolcu gibi onlarda hayalilerindeki takımlara gittiler. Hakan da Arif de büyük oyuncular ama onlardan artık bize fayda gelmez. Gerçek olan, çok güç kaybettik." diyen Bülent, yönetimin bu açıkları kapatacağına inandığını da söyledi. Teknik direktör sorunun henüz bitirilememesini de dezavantaj olarak gören Bülent, gelecek hocanın mutlaka kariyerli bir isim olacağını da iddia etti.

Futbola devam

32 yaşındaki tecrübeli futbolcu geçtiğimiz sezon satışa çıkarılmasına rağmen, bu sezon ilk anlaşma imzalanan futbolcu olduğunu söyleyerek, "Sezon içinde yakaladığım form, beni yeniden gözde kıldı. İyi olduğunuz sürece el üstünde tutulursunuz. 2 yıllık sözleşme imzaladım. Bu da önümüzdeki 2 yılda da futbolu oynayacağım demektir. 2 yıl sonunda, kendimi iyi hissedersem yine oynamaya devam ederim. Tabii bu Galatasaray olusa" diye konuştu.

'Milli takım başaracak'

Sakatlığı nedeniyle A Milli Takım kadrosundan çıkartılan ve İstanbul'da kalan Milli futbolcu, Mili Takım'ın gruptan çıkacağına inandığını söyledi. Milli Takım ve Mustafa Hoca'nın haksız ve yersiz eleştirildiğini de vurgulayan Bülent, "Oyuncular üzerindeki baskı hayli fazla. İyi konsantre olamadığız doğru ama 96'ya göre bir adım da olsa daha ilerdeyiz. Son maç öncesi bizim şansımız sürüyorsa, bu iyi bir gelişme. Medyanın ve taraftarın takıma destek olması gerekir" diye konuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...