YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


POAŞ'a onay çıktı

POAŞ'ın satışına ilişkin ihale, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylandı. ÖYK'da görev yapan bakanların tümünün imzası dün tamamlandı. Bakanlar Kurulu'nda doktor açığından, üzüm suyu ihracatına, Vakıfbank hisselerinen Turizm Bakanlığı'nın müsteşarlığa dönüştürülmesine kadar pek çok konu gündeme geldi.

POAŞ özelleştirilmesine ilişkin ihale Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından onaylandı. ÖYK'da görev yapan ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal, onay kararnamesine ABD'den dönüşü sırasında Esenboğa Havaalanı'nda imza atarken, Devlet Bakanı Yüksel Yalova da dün yapılan Bakanlar Kurulu'nda imzaladı. Böylece POAŞ'ın bir kısım hisselerinin 1 milyar 250 milyon dolar karşılığında satışı ÖYK tarafından onaylanmış oldu. Bakanlar Kurulu'nda Turizm Bakanlığı'nın müsteşarlığa dönüştürülmesi de gündeme geldi.

Başbakan Bülent Ecevit'in başkanlığında üç hafta aradan sonra toplanan ve 1.5 saat süren Bakanlar Kurulu'nda üzüm suyu ihracatından doktor açığına, deprem bölgesi belediyelerine aktarılacak kaynaktan Vakıfbank hisselerinin satışına kadar pek çok konu gündeme geldi. Bakanlığının müsteşarlığa dönüştürülerek Başbakanlığa bağlanmasını isteyen Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Hazine'nin büyük projeler karşısında çıkardığı engellerden yakındı. Mumcu'nun önerisine Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ile Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu itiraz ettiler. Bakan Türk, "Başbakanlık'a bağlansın derseniz, tüm hizmet bakanlıklarının Başbakanlık'a bağlanması gerekir" derken, Çakmakoğul, bir müsteşarlığın doğrudan Başbakalık'a bağlanamayacağını söyledi. Tartışmalara Devlet Bahçeli müdahale ederek, özel gündem getirilmesini ve konunun daha sonra Bakanlar Kurulu'nda müzakere edilmesini istedi.

Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, üzüm suyu ihracatını destekleme konusunda bilgi verirken, vergi iadesinin Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi yüzde 20'den yüzde 50'ye çıkarılmasını istedi. Kurul'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan da deprem bölgesi belediyelerine İller Bankası'ndan yapılan yardımın depremden önceki nüfus esas alınarak gerçekleştirilmesini önerdi.

Vakıfbank'a 400 milyon dolar gelir

Vakıfbank hisselerinin halka arzı ile ilgili önerilerini gündeme getiren Devlet Bakanı Yüksel Yalova ise bu yöntemle 400 milyon dolarlık gelir elde edilmesinin beklendiğini bildirdi. Yalova halka arzın danışmanlık firması aracılığıyla gerçekleştirileceğini kaydederek, elde edilen gelirle başta İstanbul'dakiler olmak üzere tarihi eserlerin restore edileceğini söyledi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...