YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


544 milyon liralık maaş farkına tepki gösteren hakim bey
Adalet istiyor

ANKARA- Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in giderayak imzaladığı "Temsil Tazminatı Kararnamesi"ne, hakim ve savcılardan yoğun tepki geldi. Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar tarafından günlerce bekletildikten sonra geçtiğimiz günlerde Demirel tarafından imzalanan kararnameyle, yüksek yargı organı üyeleri ile birinci sınıf hakimlerin maaş probleminin düzeltildiği, diğer hakimlerin bürokratlarla aralarında olan yüzde 70-80'lik maaş farkının ise gözardı edildiği bildirildi.

'Çalışma barışı bozuldu'

Tepkilerini, gazetelere çektikleri fakslarla dile getiren hakim ve savcılar, imzalanan kararnameyle hakimler arasında çalışma barışını bozacak bir maaş tablosunun ortaya çıktığını belirttiler.Kararnameyle, aynı mahkeme üyelerinden birinci sınıf hakim olanın maaşı 860 milyona çıkarılırken, 15 yıllık hakim 415, 10 yıllık 324, yeni atanmış hakim 316 milyon almaya devam edecek. Böylece aynı mahkemenin üyesi olan, aynı yetki ve sorumluluğa sahip hakimler arasındaki maaş farkı 544 milyona çıkmış oldu.

'Sus payı verildi denmesin'

Kararnameye tepki gösteren hakim ve savcılar, şu görüşleri dile getirdiler: "Yargı bağımsızlığı ve onur, sadece yüksek hakimler için mi? Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nun basına yansıyan, 'Hakimler arasında eşitsizlik yaratacak düzenlemeler istemiyoruz. Toplumun vicdanını yaralayan bu tazminatı almayız, iptal davası açarız.' kararlarının arkasında olunmasını, ayrıca, 'Hakimler hükümetten maaş rüşveti aldı ve yüksek yargıçlara sus payı verildi' denilmemesi için, sayın Yargıtay üyelerimizden 'Bu kararnameyi istemiyoruz, düzenleme özel bir kanunla ve tüm hakimleri kapsayacak şekilde yapılmalıdır, aksi halde Anayasa Mahkemesi'ne götürürüz' açıklamasının devam etmesini bekliyoruz."


 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...