YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Kızılay'da yeni bir şey yok

Yolsuzluk iddiaları yönetimi değişen Kızılay'ın yeni Başkanı Ertan Gönen, 'Kızılay'da değişen bir şey yok' imajının yıkmak çok sayıda görevine son vererek yerine kendi akrabaların yerleştirdi.

ANKARA- Önceki gün ortaya çıkan para transferi yolsuzluğundan sonra Kızılay'daki "personel temizliğine" hız verildi. Ertan Gönen'in başkanlığındaki yeni yönetimin, kamuoyunda oluşan 'değişen bir şey yok' imajını yıkmak için, önceki yönetimde yer alan kişilerin yakınları oldukları ve torpille işe alındıkları gerekçesiyle çok sayıda personeli sürgün ettiği ya da işine son verdiği belirlendi.

Yolsuzluk ve rüşvet skandallarına her gün bir yenisinin eklendiği Kızılay'da, Ertan Gönen'in başkanlığındaki yeni yönetim, "yolsuzluk bahanesi" ile personel tasfiyesine başladı. Çok sayıda kişiyi sınavsız olarak işe başlatıldığı da tespit edildi.

Topu Komisyon'a atıyorlar

Kızılay'ın sarsılan güvenirliliğini yeniden sağlamak için kolları sıvayan Gönen yönetimi, işe eski yönetim tarafından işe alınan personelden başladı. Eski yönetime yakın personelin büyük bir bölümünü sürgün eden Kızılay Yönetimi'nin, bazı personelin de işine son verdi. Yönetiminin, tepkilerden kurtulmak için fesih ve sürgün listelerini TBMM Araştırma Komisyonu, Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlandığını söyledikleri ileri sürüldü. TBMM Kızılay Araştırma Komisyonu Başkanı Nazif Okumuş, ise işten çıkarma ve sürgünlere kendilerinin müdahale etmediklerini açıkladı.

Gönen de akrabaları ile çalışıyor (!)

Kızılay Yönetimi'nin, 'Pesonel sınavla alınacak' açıklamasını yapmasına rağmen, birçok kişiyi işe başlattığı bildirildi. Kızılay Genel Başkanı Ertan Gönen'in, yeğeni Altuğ Gönen'i Fen İşleri Müdürlüğü'nde mimar, yeğeninin eşi Serap Gönen'i Ankara Kan Merkezi'nde ve Selma Torgay'ı da denetçi yaptığı öğrenildi.

Emekli general kadrolaşmış

Tecrübesiz kişileri yüksek makamlara atanmakla da suçlanan yönetimin, emekli General olan Genel Başkan Yardımcısı Fuat Avcı'nın yine kendisi gibi emekli askerleri çeşitli müdürlüklere getirdiği kaydedildi. Avcı'nın, emekli askerlerden Gürol Emektaş'ı Kan Hizmetleri Müdür Yardımcısı, Musa Topçu'yu Depo Müdürü, Akın Pamir'i Etimesgut Depo Müdürü, Fikret Gönel'i Personel Müdürü, Atilla Doğan'ı da Maltepe Depo Müdürü olarak atadığı bildirildi. Yeğeni Hande Anadoluoğlu'nu da Kızılay'da memur olarak işe aldığı ileri sürülen Avcı'nın, mütercim olarak işe başlayan Özlem Adıgüzel, Teknisyen Selahattin Karakaya, Avukat Serpil Ulaş, Müdür Yardımcsı olan Funda Gülay ve Basri Baycan'ın işe alınmasında etkili olduğu iddalar arasında yer aldı.


 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...