YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Gurbetçi babanın dramı

Yıllık iznini geçirmek için geldiği Gölcük'te 17 Ağustos depremine yakalanan Emir ailesinin reisi Kenan Emir, 4.5 aydır depremden yaralı olarak kurtulan kızını arıyor. Üç torununun cesedini enkaz altından elleriyle çıkaran acılı baba, kızının hasretiyle yanıyor.

İSTANBUL- Yıllık iznini geçirmek üzere Almanya'dan Türkiye'ye gelen Emir ailesinden baba Kenan Emir, oğlu, gelini ve üç torununu Gölcük'te depreme kurban verdiği gibi şimdi de 4,5 aydır haber alamadığı 18 yaşındaki kızının hasretiyle yanıyor. 1968'te Giresun'dan Almanya'nın Nürnberg şehrine göçen Kenan-Şaziye Emir çifti, yanlarına oğulları Vadi, gelinleri Pınar, torunları Kenan, Ali ve Koray Emir ile kızları Hicran Emir'i de alarak her yıl olduğu gibi yaz tatillerini geçirmek üzere bu yıl da Türkiye'ye geldi. Almanya'da 18 yıl önce doğan ve Türkiye'ye gelmeden önce babasının da yardımıyla açacağı kuaför salonu için eğitim gören Hicran Emir'in kaybolma hikâyesi de Türkiye'ye geldikten sonra başlıyor.

Gölcük'te depreme yakalandılar

Emir ailesi, Giresun'daki ziyaretlerini tamamlayıp, depremden iki gün önce Gölcük'teki akrabalarının yanına geldi.Vadi Emir, eşi ve çocuklarıyla birlikte, kızkardeşi Hicran Emir'i de yanına alarak, eşinin babası Ali Atmaca'nın Donanma Caddesi'ndeki evine gitti birkaç günlük ziyaret için... Babası Kenan Emir ile annesi Şaziye Emir ise Armutlu'daki kaplıcalara gittiler yorgunluklarını atmak umuduyla. 17 Ağustos gecesi yaşanan depreme Armutlu'da yakalanan baba Kenan Emir, çocuklarından haber alamayınca gittiği Gölcük'te dünürünün evinin yıkıntısıyla karşılaştı. Önce elleriyle, sonra bir dozerin yardımıyla, altında oğlunun ve ailesinin yattığı enkazı beş gün boyunca kazan Kenan Emir, oğlu Vadi Emir, gelini Pınar Emir ile sekiz yaşındaki torunu Kenan, altı yaşındaki torunu Ali ve sekiz aylık küçük torunu Koray'ın cansız bedenleri ile dünürü Ali Atmaca, karısı Hatice Atmaca, çocukları Serkan ve Serdar Atmaca'nın cesetlerini demir ve beton yığını altından çıkardı. Oğlunu, gelinini, torunlarını ve akrabalarını Gölcük'te toprağa verdikten sonra, cesedini bulamadığı 18 yaşındaki kızı Hicran'ı aramaya başlar Kenan Emir. Bazı görgü tanıklarının, ''Hicran'ın deprem sırasında evin balkonunda olduğu ve yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı'' yönündeki ifadeleri umutlandırır acılı babayı. Ve acılı baba için uzun bir maraton başlar.

Hicran'ı 449 hastanede birden aradı

Depremde kaybettiği kızını arayan acılı baba Kenan Emir, çabalarının devamını şöyle anlatıyor: "Kasımpaşa Askeri Hastanesi yetkilileri, bana Hicran'ın hastaneye gelip sevk edildiğine ilişkin bir belge veremediler. Buna gerekçe olarak da o günlerde hastanenin çok yoğun olduğunu ve kayıt tutamadıklarını söylediler. Fakat kızıma müdahalede bulunan Dr. Yüzbaşı Halil İbrahim Seçer ile Dr. Seyhan Arslan, beyin travması nedeniyle Hicran`ı Amerikan Hastanesi`ne sevk ettiklerini bildirdiler." Bunun üzerine Amerikan Hastanesi'ne gider acılı baba... Ama aldığı cevap umutlarını söndürür. Yetkililer, Hicran'ın hastaneye gelmediğini ileri sürer. Tam 449 hastane dolaşır acılı baba, Bununla da yetinmez, Türkiye'den 768 yaralının gittiğini öğrendiği Berlin'deki hastanelere gider, fakat bulamaz Hicran'ın izini... İyiliksever bir ailenin, kızına sahip çıkmış olabileceğini ya da Hicran`ın hafıza kaybına uğramış olabileceğini düşünmek istiyor acılı baba Kenan Emir... Ve ekliyor; "Kızımı görenler (212) 230 56 27, (212) 507 24 05, (542) 434 62 01 ve (532) 286 12 01 numaralı telefonları arasınlar."

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...