Türk sinemasının beşiği Yeşilçam'ın geçmişiyle ilgili önemli bilgi ve belgelerin yeraldığı "Yeşilçam'dan Son Yapraklar" sergisi, Türk sinema tarihinin canlı şahidi.
Sinemada film çekmekle yetinmeyip, Yeşilçam ve sinema hayatıyla ilgili her ayrıntıyı saklayıp önemli bir arşiv oluşturan Ülkü Erakalın, kırk yıllık sanat yaşamının izlerini "Yeşilçam'dan Son Yapraklar" adıyla sergiliyor. Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nde Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından açılan sergide, Erakalın'ın 60'lı yıllardan beri özenle sakladığı film afişleri, set fotoğrafları birarada. Ülkü Erakalın'ın yönettiği ve senaryosunu yazdığı 85 kadar filmin afiş ve fotoğraflarının yeraldığı sergide, film şirketleriyle imzaladığı sözleşmeler, gazete kupürleri de dikkat çekiyor. İzleyenleri sadece Ülkü Erakalın'ın değil Yeşilçam'ın da geçmişine götüren sergiden sonra aynı adla bir de kitap çıkaracağını söyleyen Erakalın, bu sergiyle yurtiçindeki bazı festivallere de katılacak. Serginin açılışında "Anılarda kaldı, diye düşündüğümüz bu arşivi sinemaseverlere takdim ettiği için Ülkü Bey'e teşekkür ediyoruz" diyen Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yeşilçam'ın adını yaşatmak amacıyla projeler geliştirdiklerini belirterek, arşiv konusunda Ülkü Erakalın gibi ustalardan yardım isteyeceklerini ifade etti. Başkan Topbaş tarafından Ülkü Erakalın'a sunulan teşekkür belgesi de vakit geçirmeden sergideki yerini aldı. Sergi, 1 Mart 2000'e kadar görülebilecek.
TEK YÖNLÜ Eylül Fırtınası
Bir ömür neyle geçti
İSTANBUL- Neyzen Ulvi Erguner, 25. vefat yıldönümünde Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde anıldı. Erguner'in oğlu Süleyman Erguner ve Nevzat Atlığ, Ulvi Erguner'in Türk musikisine katkılarını anlattı. Oğul Erguner: "İlk başta babamı kaybetmenin üzüntüsü vardı. Ancak daha sonra anladım ki, sadece babamı değil, hocamı ve çok iyi bir arkadaşımı da kaybetmişim" diye konuştu. Nevzat Atlığ: "Ergüner ailesi üç kuşaktır musıkimizin hizmetindedir" dedi.