YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama



Caz akşamları başlıyor

Bugün başlayıp 15 Temmuz'a kadar devam edecek olan 7. Uluslararası İstanbul Caz Festivali'ne bu yıl 400'ün üzerinde yerli ve yabancı müzisyen ile toplam 43 topluluk katılıyor.

Düzenlendiği son altı yıl boyunca İstanbul'u, Avrupa'da caz müziğinin hayat bulduğu en önemli şehirlerden birisi haline getiren Uluslararası İstanbul Caz Festivali bu akşam başlıyor.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın düzenlediği 7. Uluslararası İstanbul Caz Festivali'ne bu yıl 400'ün üzerinde yerli ve yabancı müzisyen ve toplam 43 topluluk katılıyor. İstanbullu cazseverleri ihya edecek konserleri bu yıl çok sayıda yabancı basın mensubunun yanısıra dünyanın önde gelen plak şirketlerinin üst düzey yöneticileri de takip edecek.

Açılış Buena Vista Social Club'le

Cazın coşkusunu sokaklara taşıyacak Uluslararası İstanbul Caz Festivali, New Orleanslı James Andrews Marching Band'ın İstiklal Caddesi turu ile başlıyor. Ana sponsorluğunu Garanti Bankası'nın üstlendiği festivalin konserleri, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu, Hilton Exhibition Centre, Roxy ve Babylon'da gerçekleştirilecek.

İstanbullu cazseverleri biraraya getirecek ilk konser, kısa süre önce sinemalarda izlediğimiz Buena Vista Social Club projesinin müzisyenleri tarafından verilecek. Kübalı efsanevi müzisyenler Ruben Gonzales, İbrahim Ferrer ve Omara Portondo Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda Küba rüzgarları estirecekler.

Festivalde kimler var?

Kimler yok ki. Buena Vista Social Club projesinden Ruben Gonzales, Ibrahim Ferrer ve Omara Portuondo, Compay Segundo, rock dünyasının önemli isimleri Lou Reed, Bryan Ferry, arp sanatçısı Andreas Vollenweider, farklı sesiyle önemli bir çıkış yakalayan Natacha Atlas, 'Rai' müziğin prensi Cheb Mami, Balkan ve Anadolu ezgilerini yorumlayacak olan Yıldız İbrahimova, Önder Focan, Okay Temiz, Burhan Öcal, minimalist müziğin öncülerinden Ryuichi Sakamoto, piyanonun harika çocuğu Fazıl Say, neyzen Kudsi Erguner bu sanatçılar arasından sadece birkaçı.

Fadime ÖZKAN


Kağıda basmak için tıklayın.

Divân'da Osmanlılar var
Divan Dergisi Osmanlı'nın 700. yılına önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor. Dergi Osmanlı'yla dopdolu.
Hazinses'e yardım eli
Yeşilçam'ın emektar oyuncuları birer birer aramızdan ayrılırken, kayıplara duyulan acı, özellikle ölümü maddi sıkıntı içinde karşılayan sanatçılarda katmerleniyordu. Kültür Bakanlığı, henüz aramızda olan sinemamızın usta oyuncusu Sami Hazinses'i hatırlayarak yardım elini uzattı. Bakanlık, Sami Hazinses'e 2,5 milyar lira para yardımında bulundu. Kültür Bakanı İstemihan Talay, Türk sinemasına hizmet veren sanatçıların mağduriyetinden üzüntü duyduğunu ifade etti. Sami Hazinses'e daha önce de 420 milyon lira para yardımında bulunulduğunu hatırlatan Talay, şöyle konuştu; "Kültür Bakanlığı olarak Sami Hazinses ve onun durumunda olan sanatçılarımıza olanaklarımız ölçüsünde yardım etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede, bir döneme damgasını vuran Sami Hazinses ve emektar sanatçılarımızı unutmayacağız."


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...